Lešić: "Recept za Zvezdu - Brza tranzicija i šut za tri"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 28.05.2014.
13:09
Izvor: Sportske.net, kkradnicki.rs

Košarkaši Radničkog iz Kragujevca u utorak su kaparisali mesto u ABA ligi pobedom nad Metalcem u Valjevu ali će borbu za treću poziciju na tabeli nastaviti do kraja ligaškog dela KSL.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Narednu utakmicu izabranici Miroslava Nikolića igraju već u četvrtak protiv Crvene zvezde Telekom, lidera na tabeli koji je u utorak doživeo prvi poraz u dosadašnjem toku takmičenja.

"Nismo u situaciju da možemo da pretimo Zvezdi, favoriti su i ovde u Jezeru. Ali, kako igramo u poslednjih par utakmica, naročito kao u Valjevu gde smo imali šest-sedam vrlo raspoloženih igrača, postoji šansa da trijumfujemo na domaćem terenu" objašnjava Sava Lešić, nekadašnji prvotimac Crvene zvezde.

Radnički se posle 10 odigranih utakmica nalazi na četvrtoj poziciji na tabeli sa skorom 6-4 a eventualni trijumf nad Crvenom zvezdom Telekom vratio bi Kragujevčane u trku za treću poziciju koja vodi u ABA ligu bez naplate kotizacije od 150.000 evra.

"Tražićemo priliku u dobroj tranziciji. Ako sa Zvezdom igramo duge napade, nećemo dobro proći, to se pokazalo u odigranim utakmicama. Budemo li igrali nešto brže i ukoliko nas posluži šut za tri poena, eto prilike da dođemo do bodova" zaključuje Lešić.

Zvezda i Radnički sastajali su se četiri puta u dosadašnjem toku sezone (2 x ABA, polufinale Kupa i jednom u prvom delu KSL) a dve četiri utakmice dobila je Crvena zvezda Telekom.

Duel u hali "Jezero" na programu je u četvrtak od 19 časova.

Ne propustite