Lešić u susret Partizanu: "Možemo da odbranimo 'Jezero'!"

Autor: Vladimir Nestorović
petak 04.04.2014.
14:56
Izvor: Sportske.net

Uoči susreta u okviru Superlige Srbije između Radničkog i Partizana, svoju izjavu za sajt kragujevačkog kluba dao je Sava Lešić, krilni centar 'Đavola'.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Radniči iz Kragujevca će novu sezonu u Superligi Srbije započeti u ponedeljak 7. aprila, kada u 'Halu Jezero' dolazi aktuelni šampion države beogradski Partizan.

U prethodnih nekoliko sezona, Radnički je veoma često umeo da iznenadi goste iz Beograda, a u 9 odigranih mečeva od 2009. godine, 'Đavoli' imaju pet trijumfa i četiri poraza u duelima sa Partizanom u 'Jezeru'.

Najkorisniji igrač Radničkog Sava Lešić govorio je o utiscima iz prethodnog dela sezone.

"Generalno, mislim da smo napravili veliki uspeh u Evropi. Što se tiče ABA lige, nismo došli do željenog cilja, plasmana u Evrokup sledeće sezone. "Krivac" za to bio je Evrokup, manjak igrača u rotaciji, to se odrazilo na takmičenje na Jadranu. U našoj ligi zato imamo šansu da ispravimo sveukupan utisak i da se pokažemo u što boljem svetlu."

"Liga je dosta izjednačena ove sezone. Biće dosta zanimljivih utakmica, svaka će morati da se shvati ozbiljno. Neće smeti da se kalkuliše ni sa jednom ekipom, bio to Partizan ili ekipe iz KLS. Jedino tako možemo da napravimo uspeh - osvajanje trećeg mesta u Superligi."

"O Partizanu ne treba trošiti reči. Napravili su uspešnu sezonu u Evroligi, igraće Fajnal for ABA lige. Igraju neku tipičnu košarku, a mi ćemo pokušati da damo svoj maksimum. Treba da ostavimo srce na terenu, da ispariramo u borbi. Jedino tako možemo do povoljnog rezultata. Malo je slabih strana Partizana. Jedini recept može da bude u našem odgovoru na njihovu čvrstu igru, da igramo još čvršće."

"Atmosfera je kakva je bila i do sada. Dešavale su se neke špekulacije po novinama, ali igrači su to rešavali sa klubom. Nije se ništa odrazilo na treninge, očekujem da će isto da bude i na utakmici u ponedeljak. Svi ćemo dati svoj maksimum protiv Partizana, kao što smo činili i do sada. Možemo da odbranimo 'Jezero'." - tvrdi Lešić.

Utamica između Radničkog i Partizana na programu je u ponedeljak, 7. aprila u 19.00.

Ne propustite