Lešić: "Vratilo se za neke nesrećne poraze"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 04.01.2014.
23:22
Izvor: Sportske.net, kkradnicki.rs

Krilni centar KK Radnički iz Kragujevca, Sava Lešić, rekao je da se i Šumadincima konačno osmehnula sportska sreća na gostovanju Širokom u "Pecari".

sumadijapress.co.rs
sumadijapress.co.rs

Povezane vesti

Junak šestog ovosezonskog trijumfa košarkaša Radničkog u ABA ligi, krilni centar Sava Lešić, okarakterisao je pobedu nad Širokim u "Pecari" kao jako važnu, posebno ako se ima u vidu da su na gostovanju u Širokom Brijegu padali timovi kao što su Zvezda, Igokea, Olimpija i MZT.

"Vrlo važnu pobedu smo ostvarili, vraćamo se u sredinu tabele, što nam je i bilo cilj za ovaj deo sezone. Nesrećno smo izgubli neke mečeve, sada nam se vratila sportska sreća. U Pecari je bilo dosta teško, i psihički i fizički, naročito u završnici, tu sam se ispromašivao, ali smo ipak pobedili" rekao je Lešić i dodao,

"Lošije smo krenuli, uspeli smo ipak da se vratimo, mislim da je pobeda na kraju zaslužena. Sada moramo da ostanemo na zemlji posle ove dve značajne pobede. Razmišljaćemo staloženo od utakmice do utakmice koje nam predstoje" istakao je najefikasniji pojedinac Radničkog u pobedi nad Širokim.

Lešić je na gostovanju Širokom ubacio 24 poena a poenterskom učinku dodao je i 13 skokova za novi dabl-dabl učinak na "Jadranu".

Ipak, lako se moglo desiti da Lešić izraste u tragičara zbog velikog broja promašenih bacanja, između ostalog četiri u poslednjem minutu utakmice, pa je zbog svega na kraju usledilo veliko slavlje u svlačionici.

"Bilo je neviđeno radovanje, kao da smo osvojili ligu. Bez obzira na nezavidnu poziciju Širokog, svako od nas zna koliko znače ovi bodovi. Ovde su bez plena ove sezone ostajali Zvezda, lider na tabeli, pa Olimpija, MZT, Igokea" završava Lešić.

Radnički naredne nedelje očekuje gostovanje Himiku u prvom meču Last 32 faze Evrokupa a potom u "Jezero" stiže Crvena zvezda Telekom na derbi 16. kola regionalne košarkaške lige.

Ne propustite