Let u bolje sutra?

Autor: Miloš Marković
sreda 29.08.2012.
09:05
Izvor: Sportske.net

Čarter letom u ranim jutarnjim časovima crveno-bela ekspedicija krenula je put Francuske gde će sutra veče odigrati revanš meč plej-ofa za Ligu Evrope. Mogu li izabranici Aleksandra Jankovića do podviga?

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde su na Marakani, u trenucima velikih klupskih previranja i promene trenera, pokazali karakter i hrabrost protiv snažnog rivala.

Ohrabrujući remi protiv Francuza, praćen pobedom u Pazaru nakon preokreta, donosi ohrabrenje i želju da se u odlučujućem meču protiv Bordoa ostvari pozitivan rezultat i obezbedi prolaz u grupnu fazu Lige Evrope.

Obzirom na trenutnu situaciju, takav rasplet bi bio ravan podvigu.

„Domaćinu pripada uloga favorita. Radi se o kvalitetnoj ekipi koja ima više igrača u rotaciji, imaće podršku domaće publike, ali mi se ne predajemo.“

„Imamo jasan plan, a velika želja i motiv mogu da odigraju presudnu ulogu.“, istakao je pred put trener Crvene zvezde.

Na okupljanju pred put, jutros se u 6.45 treneru Jankoviću javilo 19 igrača, a sa ekipom će putovati i kažnjeni Milivojević koji zbog kartona nema pravo nastupa na sutrašnjem meču.

Među imenima putnika nema iznenađenja, u kombinaciji je i Eli Babalj, Australijanac kome predstoji borba za status prvotimca kod novog trenera.

„Kod mene nema sastava tima po definiciji ili ključu, svaki igrač po zasluzi dobija mesto u ekipi. Babalj je u konkurenciji, na njemu je da dobrim radom i učinkom zasluži poverenje.“, rekao je Janković.

Ono što donekle može da zabrine navijače crveno-belih je situacija vezana za iskusnog štopera Jovanovića.

Bajković nije primio ni jedan gol kada je Jovanović bio u timu, njegovo iskustvo i kvalitet donose mnogo toga mladoj odbrambenoj liniji kluba sa „Marakane“.

„Sve radimo na tome da Jovanovvić bude spreman, a tu dilemu rešićemo do početka utakmice.“, poručuje Janković.

Utakmica protiv Bordoa se igra sutra u 20.30, a crveno-beli će i u Francuskoj imati podršku svojih navijača, obzirom da je preko 200 najvatrenijih pristalica Zvezde još juče krenulo na put dug 2.000 kilometara kako bi podržali svoj tim.


Ne propustite