Liderske ambicije...

Autor: Miloš Marković
nedelja 30.09.2012.
09:31
Izvor: Sportske.net

Crvena zvezda se ne zaustavlja. Fudbaleri Aleksandra Jankovića su zabeležili petu uzastopnu pobedu, naredna sreda donosi priliku da se liderske ambicije pretvore u realno stanje na tabeli Jelen Super lige.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Umorni nakon brojnih gostovanja, fudbaleri Crvene zvezde su predah na “Marakani” iskoristili na najbolji mogući način.

Svoje verne navijače su nagradili ubedljivom pobedom nad neugodnim Smederevcima i tako na najbolji način napravili uvertiru pred novo gostovanje, meč u Ivanjici, koji će biti od velikog značaja za beogradski tim.

Naime, crveno-beli u sredu igraju zaostalu utakmicu prvog kola protiv ekipe Javora.

O značaju te utakmice svedoči i izjava Aleksandra Jankovića koji je uveren da će njegov tim od srede biti na liderskoj poziciji.

“Misli su nam okrenute sredi, u Ivanjicu idemo sa namerom da postanemo lideri na tabeli.”, poručuje trener Crvene zvezde nakon pobede nad Smederevom.

Bilo kako bilo, Zvezda hita ka svom cilju.

Igra možda ne zadovoljava ukuse navijača, ali pobede su ono što se piše. Upravo je na taj način prokomentarisao jučerašnji meč strelac drugog gola, Nikola Mikić.

“Nismo briljirali, možemo mnogo bolje. Bitno je da pobeđujemo i da nam samopouzdanje raste. Ne zaustavljamo se na ovome, i u sredu idemo u Ivanjicu po trijumf.”, poručio je Mikić.

Inače, Crvenu zvezdu nakon odloženog meča u Ivanjici čeka novo gostovanje.

Crveno-beli u okviru osmog kola igra protiv Spartaka u Subotici. Taj meč će zaokružiti celinu gostovana pred reprezentativnu pauzu koju se crveno-beli nadaju da će dočekati na prvom mestu na tabeli.

A tabela Jelen Super lige svakako i daje razloga za liderske ambicije.

Zvezda je nakon jučerašnje pobede obezbedila i svoj 16. bod u tekućem delu prvenstva, čime je izbila na drugu poziciju na tabeli, poziciju na kojoj će ostati makar do završetka utakmice Rad – Jagodina.

“Građevinari” bi u slučaju pobede prestigli crveno-bele i sa 17 bodova bi bili na korak iza Partizana koji je trenutno na liderskoj poziciji sa 18 bodova.

Ipak, eventualni trijumf u Ivanjici bi Zvezdi doneo 19. i radost crveno-belima koji bi preuzeli čelnu poziciju od najvećeg rivala.

Hoće li tako i biti saznaćemo 03. oktobra.

Ne propustite