Liderski ispit u "Pioniru" (20.00)

Autor: Miloš Marković
petak 19.10.2012.
16:45
Izvor: Sportske.net

Izabranici Vlade Vukoičića večeras igraju svoj meč petog kola regionalnog prvenstva protiv neporažene ekipe iz Aleksandrovca koja sasvim zasluženo zauzima čelnu poziciju na tabeli ABA lige.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Nakon utakmice sa Cedevitom, ekipu Crvene zvezde očekuje još jedan težak ispit u petom kolu regionalnog takmičenja.

Izabranici Vlade Vukoičića će u Beogradu dočekati ekipu Igokee, ekipu koja sa četiri pobede sedi na čelu tabele.

Ekipa iz Aleksandrovca u dosadašnjem toku prvenstva je primila najmanji broj poena, ima najviše osvojenih i najmanje izgubljenih lopti, trener crveno-belih je svestan da njegovom timu na megdan dolazi ozbiljna ekipa koja je voljna da pokaže da dobri rezultati sa starta nisu slučajnost i da čelna pozicija na tabeli nije iznenađenje.

"Igokea je jedna veoma iskusna ekipa, koja ima sedam igrača preko 30 godina. Takođe, ove sezone su doveli par igrača koji su prošle sezone imali dvocifren učinak", kazao je Vukoičić.

Iako se njegov tim nalazi na 11. mestu na tabeli, Vukoičić u meč protiv lidera svesno preuzima ulogu favorita.

"Nikada niko u Pioniru nije bio favorit protiv Zvezde, tako da preuzimam odgovornost favorita u utakmici. Moramo da budemo koncentrisani, moramo da vodimo računa o svakom detalju, da vodimo računa o napadu i odbrani. Protiv Igokee ne smeju da se ponavljaju greške iz prethodnih utakmica,", kazao je Vukoičić.

Meč između Crvene zvezde i Igokee se igra večeras od 20 sati i to je prvi duel 05. kola koje se nastavlja tokom vikenda.

U subotu kragujevački Radnički dočekuje novajliju u ABA ligi, mađarsi Solnok, dok će u Splitu domaći tim dočekati makedonski MZT.

U nedelju se igraju preostale utakmice, izdvaja se gostovanje Partizana ekipi Budućnosti, a kolo završavaju Olimpija i Cedevita utakmicom koja se igra u ponedeljak veče.

Kompletno 5. kolo ABA lige:

petak:

Crvena zvezda – Igokea (20.00)

subota:

Radnički – Solnok (17.00)

Split – MZT (20.30)

nedelja:

Široki – Krka (18.00)

Budućnost – Partizan (20.00)

ponedeljak:

Olimpija – Cedevita (20.30)


Ne propustite