Lisac: "ABA liga nikad jača"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 28.09.2012.
11:42
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Izvršni direktor ABA lige Roman Lisac veruje da će nova sezona u tom takmičenju doneti interesantne duele i neizvesnu borbu za trofej pošto su se klubovi tokom leta pojačali i ne može se reći da postoji glavni favorit za prvo mesto.

kosarka.si
kosarka.si

Povezane vesti

Večeras počinje nova sezona u ABA ligi koja će biti 12. po redu. Izvršni direktor ovog takmičenja pokušao je da, na početku nove sezone, uveri klubove da je odluka da se samo kroz regionalno takmičenje može stići do plasmana u Evroligu ispravna upkros činjenici da ima dosta povika sa različitih strana po tom pitanju.

"O prolazu u Evroligu odlučivaće čisto sportski rezultati i plasman ekipa. Nema više naboja i ratovanja za zelenim stolom oko bodovanja i da svako ima svoje verzije i računice. Iz svih topova se pucalo na nas zbog takvog odlučivanja. Dakle, od sada će odlučivati isključivo sportska borba, kao što se nekada radilo kada nije bilo ovolike komercijalizacije sporta" istakao je Lisac.

Što se tiče favorita za osvajanje takmičenja, Lisac nije želeo da izdvaja jednu ekipu ali je obrazložio zašto misli da je takmičenje izjednačenije više nego ikad.

"Ne bih se usudio da izdavajam neki tim, ali prosudite sami o kvalitetu Cibone, koja je nedavno pobedila Efes u Ankari, Cedevite sa Božom Maljkovićem, pa Olimpije sa australijskim centrom Aronom Bejnsom. Dobro znamo koliko su jaki Partizan, Crvena zvezda, zatim Skoplje, u kojem je pola makedonske reprezentacije... Budućnost je vrhunska, Igokea takođe, Mađari su veoma nezgodni. Leteće perje! Naravno, mislim u pravom sportskom smislu. Ulog je veliki, a toliko vrhunskih ekipa, ali to sve povećava draž takmičenja" konstatovao je Lisac.

Lisac je preneo da će za sada regionalno takmičenje nositi naziv ABA liga ali je najavio da će se uskoro postići dogovor sa generalnim sponzorom pa će i zvanično ime lige biti promenjeno.

Ne propustite