Lisac: "Teško će Cibona u Evroligu"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 28.05.2014.
11:00
Izvor: Sportske.net

Generalni menadžer ABA Lige Roman Lisac obradovao je navijače Crvene zvezde Telekom izjavom da će osvajač Regionalnog takmičenja teško uspeti da se izbori sa finansijskim poteškoćama koje stoje na putu nastupa u Evroligi.

kosarka.si
kosarka.si

Povezane vesti

Oprečne informacije mogu se svakodnevno čuti kada je nastup Cibone u Evroligi u pitanju. Iako nema spora da su Zagrepčani zaslužili mesto u evropskoj eliti osvajanjem ABA Lige, mnogi tvrde da finansijski problemi koje klub ima neće biti rešeni u zadatom roku te da će "Vukovi" odustati od Evrolige.

"Nema dileme da je Cibona osvajanjem ABA Lige zaslužila Evroligu, ali veliku muku joj prave finansijski problemi, koje mora da reši" rekao je generalni menadežer ABA Lige Roman Lisac.

Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu dao je Cibosima rok do 13. juna da sačine finansijsku konstrukciju koja im je neophodna za igranje u evropskoj eliti jer će u suprotnom "pozivnica" otići na neku drugu adresu.

Roman Lisac jedan je od onih koji sumnjaju da će čelnici Cibone uspeti da se izbore sa nagomilanim problemima.

"I sami su svesni da ne mogu te probleme da sakriju pod tepih. Njihova ideja je pre našeg fajnal-fora bila da sledeće godine igraju samo ABA Ligu, ali desilo se šta se desilo i sada je tu situacija 'napinjanja mišića', kao 'mi možemo'. Ali mislim da će se teško kockice složiti da Cibona isprati zahteve Evrolige" zaključio je Lisac.

Ukoliko se "crne prognoze" Romana Lisca ispostave tačnim, postoji velika verovatnoća da će Bord Evrolige mesto u svom takmičenju ponuditi Crvenoj zvezdi Telekom.

U tom slučaju, Partizan NIS bi mogao u kvalifikacije za Evroligu ali treba najpre sačekati da Cibona do 13. juna dokaže da li je spremna za EL ili ne, a onda da Bord elitnog takmičenja donese odluke koje bi mogle da idu u korist srpskih klubova.

Ne propustite