Litvanci nadigrali Izreal

Autor: Boban Filipović
subota 02.09.2017.
22:45
Izvor: Sportske.net

U poslednjem meču trećeg dana Evrobasketa, Litvanija je bila bolja od Izreala u Tel Avivu. Presudila treća četvrtina.

BETA/AP Photo/Michel Spingler
BETA/AP Photo/Michel Spingler

Povezane vesti

U prvoj četvrtini bila je na snazi rezultatska klackalica, domaćin je ovaj deo igre dobio sa četiri poena razlike, ali je u drugom kvartalu aktuelni vicešampion preokrenuo rezultat u svoju korist, u par navrata imao sedam poena prenosti, međutim, do velikod ogmora ona je istopljena na samo 'pla koša'.

Ipak, u trećoj denioci je pitanje pobendika rešeno, Litvanija dobila ovaj period igre sa ubedljivih 33:14 i prelomila utakmicu u svoju korist.

Bilo je jasno da Izraelci ne mogu nadoknade minus 20, do kraja su uspeli samo da ublaže poraz, meč je završen rezultatom 73:88.

Litvanija je imala veliki broj raspoloženih igrača, najefikasniji je bio Edgaras Ulanovas sa 18 poena, po 16 su postigli Arturas Gudaitis i Mindaugas Kuzminskas, Jonas Valančijunas je imao dabl-dabl učinak - 11 poena i 10 skokova, a nadomak dabl-dabla bio je i Jonas Mačiulis sa 8 poena i 9 skokova.

U poraženom taboru izdvojila se četvorka Rič Hauel (20 pts), Gal Mekel (18 pts, 4 as), Omri Kaspi (15 pts, 5 sk), Lior Elijahu (9 pts), falila im je bolja podrška ostatka tima.

Posle drugog kola u grupi B Italija i Nemačka dale lidersku poziciju sa po dva trijumfa, polovičan skor imaju Litvanija i Gruzija, dok su Ukrajina i Izreal bez pobede.

Rezultati by SofaScore

Ne propustite