Liverpul izigrao Suareza?

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 03.03.2014.
10:23
Izvor: Sportske.net

Sa pravne i ugorvorne strane gledano, rukovodstvo Liverpula jeste izigralo urugvajskog napadača, koji je ipak IMAO otkupnu klauzulu u prethodnom ugovoru.

Beta/AP Photo / Chris Ison, PA
Beta/AP Photo / Chris Ison, PA

Povezane vesti

Koliko god bio srećan i zadovoljan sadašnjim stanjem u klubu sa 'Enfilda', u javnosti se i dalje pamti Suarezovo letošnje ponašanje i želja za odlaskom.

Nezadovoljan izostankom iz Lige šampiona, te nedostatkom ambicije koji je preovladavao tokom protekle sezone, Luis Suarez je nezadovoljstvo jasno iskazao. Pre svega na pogrešan način kada je ujeo Baneta Ivanovića, a potom i kroz način na koji se ponašao tokom letnje pauze prelaznog roka.

Vidno nezadovoljan, namršten na treninzima i neraspoložen na pripremnim mečevima, Urugvajac je jasno stavio do znanja da želi da ide, pozvao zainteresovane klubove da iskoriste otkupnu klauzulu koja stoji u njegovom ugovoru.

Cifra o kojoj se govorilo iznosila je 40 miliona funti, Arsenal je ponudio 1 funtu više utrenutku u kome je uprava Liverpula hitro demantovala da Urugvajac u ugovoru poseduje bilo kakvu otkupnu klauzulu. Insistirali su Crveni na priči, Rodžers je u nekoliko navrata isticao isto, ipak istina je izašla na videlo.

Vlasnik Liverpula, Džon Henri, otkrio je tokom jučerašnjeg dana da je Suarez IMAO otkupnu klauzulu, te da je klub svesno prekršio ugovornu obavezu kako svog igrača ne bi prodao rivalu iz lige.

Šta više, Henri potez svog kluba pravvda kroz objašnjenje da 'ugovori ionako ne znače mnogo u svetu fudbala'.

Njegove izjave već su uzburkale strasti na ostrvu.

„Suarez je najbolji strelac Premijer Lige, verovatno i jedan od najboljih napadača na svetu. I jeste, imao je otkupnu klauzulu u svom prethodnom ugovoru. Ne znam da li bi trebalo o ovome da govorim, ali jeste, imao je opciju vrednu 40 miliona funti. Arsenal, kao jedan od naših najvećih rivala jeste ponudio 1 funtu više i tako aktivirao klauzulu.“

„Ipak, ono što smo otkrili tokom ovih godina jeste to da ugovori ne znače previše u Engleskoj, u stvari ne samo u Engleskoj, u čitavom fudbalskom svetu. Jednostavno, zauzeli smo stav da nećemo da ga prodamo i stvari su ispale sjajne i za nas i za Luisa.“, rekao je Henri.

Istina, Suarez je kasnije potpisao novi četvorogodišnji ugovor sa klubom, Rodžers ga je ubedio u projekat, koji u ovom trenutku i pije vodu, Suarez je ponovo nasmejan i zadovoljan.

Hoće li ipak biti podjednako raspoložen kada čuje daga je rukovodstvo kluba u kome igra izigralo i izneverilo svoje ugovorne obaveze, ostaje da se vidi...


Ne propustite