Liverpul - Suze su nam rekle sve

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 14.04.2014.
09:27
Izvor: Admir Muslijević Santos

Možete da ste navijač Mančestera (jednog ili drugog), Čelzija ili Arsenala. Možete da se kunete u Ronalda, Mesija ili Dijega Koštu! Može da vas impresionira timski rad Klopove ekipe, ili Gvardiolina tika-taka! Ali jedno svi morate priznati : ono što nam L

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Možda nemaju trenera koji je osvajao razne evropske lige i Lige šampiona, možda im golman nije tražen kao Kurtoa, De Hea ili Bufon! Možda u bedemu nemaju Pikea, Ramosa ili Humelsa! Možda nemaju igrača koji izvodi slobodne udarce kao Pirlo, niti najskuplja krila kao što su Bejl I Ronaldo! Ali imaju sve ostalo što timovi tih igraša nemaju!
 
Nego…

Nedelja je bio dan kada je ceo svet stao na 90 minuta, dok je cela sezona Premijer lige stala U 90 minuta!
 
Utakmica o kojoj se pričalo, koja se toliko iščekivala, za koju bi mnogi “ubili” da je odgledaju uživo, i za koju su ljubitelji Liverpula, Sitija i fudbala uopšte davali i po 3500 funti, ne bi li je sa tribina odgledali! I vredelo je svakog penija!

Šampionska igra Liverpula, zamalo pa preokret Sitija, pečat Filipa Kutinja, i suze Stivena Džerarda su vredeli i mnogo više od te prosečne godišnje zarade u Srbiji, a dodatna satisfakcija je ta što je sada tim iz crvenog dela Liverpula najbliži tituli, koju inače čekaju ravne 24 godine!

Crveni su potpuno zasluženo dobili Građane, a igrač utakmice je bio Vensan Kompani! Kapiten Sitija ujedno je bio i najbolji igrač Liverpula, učestvujući u sva tri primljena gola svog tima! Kod prvog ga je lomio Sterling, kod drugog mu je pobegao Škrtel, a treći je sam namestio, u maniru najboljih asistenata, poput Davida Silve.
 
Nakon iskusnog Kompanija, najbolji igrači bili su klinci, Sterling (19) I Kutinjo (21)! Imali su odličnu pomoć u Suarezu i Džerardu, ali i odličnom Sakou, koji je pokazao koliko je njegov izostanak iz dobrog dela sezone bio težak za Liverpul.

A da je bilo više njega, kao i bolje forme Kolo Turea, Agera i Škrtela, koji koliko god da su imali dobrih partija, sezonu su obeležili neverovatnim kiksevima, lokacija titule bi bila poznata mnogo pre ovog 34. kola! 

A do cilja još 4 kola! Gostovanja Noriču i Kristal Palasu nisu toliko teška, koliko god oni bili davljenici, na Enfildu će biti bure protiv Čelzija, a ukoliko bude došlo do toga da zadnje kolo odlučuje šampiona, Liverpul će igrati protiv tima koji bi verovatno i sami birali da su mogli – Njukasla!

I možemo slobodno reći – titulu su zaslužili! Više i od Čelzija, i od Sitija, za Arsenal već da ne pričamo! Ušli su u sezonu sa najmanje ulaganja, i sa ambicijom da se kako tako plasiraju među 4 prve ekipe, znajući pritom da će to biti nemoguća misija pored ekipa koje su ulagale na desetine, kao i na desetine desetina miliona funti, kupujući igrače i pojačavajući se za ovu sezonu! Bili su svesni da će biti skoro pa nemoguće nadmašiti brojne drim-timove i uspeti plasirati se u Ligu šampiona, a na kraju svi ti prebogati timovi im gledaju u ledja. Neki čak i iz VAN-EVROPSKE ZONE!

Premijer liga piše novu istoriju! Vođstvo na tabeli se menjalo 22 puta, a nama kao ljubiteljima pravde i dobrog fudbala preostaje da se nadamo da neće promeniti i 23. put.

Britain Soccer Premier League

Ako ne zbog najlepše igre koju nam prikazuju i najviše postignutih golova u svim ligama (93), onda barem zbog kapitena Stivi Džija i njegovih suza! A dugo su se lile nakon poslednjeg sudijskog zvižduka.

Zbog Džerarda, zbog Suareza, zbog najlepšeg fudbala, zbog Rodžersovog šarma, zbog 93 gola, zbog Staridževih reči da žele da osvoje titulu za Džerada, zbog najboljih i najvernijih navijača, zbog huka sa Kopa, zbog 24 godine, zbog Džerarda, zbog Džerarda, zbog Džerarda…

Neka Engleska bude crvena, neka se titula vrati na Mersisajd! I predugo su čekali !

Ne propustite