Ljajić - Šta je krenulo loše?

Autor: Boris Jovanović
petak 14.03.2014.
11:19
Izvor: Sportske.net

Adem Ljajić je na meti Atletika i Liverpula, odlazak iz Serije A gotovo izvestan. Garsija ima druge ideje u napadu...

asroma.it
asroma.it

Povezane vesti

Pisali smo već početkom nedelje da pljušte kritike na račun Adema Ljajića. Na Apeninima smatraju da nije iskoristio šansu, a u nedelju uveče je trener Garsija bio razočaran njegovom igrom u odbrani, kada je ušao u finišu.

Pobedonosni gol delom ide na dušu Ljajiću koji nije ispratio Gulama kod centaršuta posle koga je Kaljehon Napoliju doneo pobedu.

Ljajić je dobro počeo sezonu, doduše nije bio starter, ali je golovima opravdao poverenje.

Međutim, kada se povredio Toti, pa onda i Žervinjo, u nekoliko mečeva u kojima je počinjao nije igrao na visokom nivou. Posle toga je izgubio mesto u ekipi, Žervinjo i Destro počinju, a dolaskom Bastosa, Garsija je pokazao da ima druge ideje kada su spoljni igrači u ofanzivi u pitanju.

I Žervinjo i Bastos su njegovi puleni iz Lila, kako se priča francuski trener želi da dovede još jednog spoljnog igrača u napadu, čime bi Ljajićevi dani bili odbrojani.

On ima 11 mečeva u kojima će se Roma boriti za direktan plasman u Ligu šampiona da uveri trenera da zaslužuje da ostane, ali kako sada stvari stoje mnogo je bliži izlaznim vratima.

Šta je krenulo loše?

Kao i u Fiorentini, kada ne dobija šansu u kontinuitetu, Ljajić ima problem. On je to demonstrirao i prošlih sezona. U situaciji u kojoj nije morao da brine za mesto u timu kod Montele igrao je sjajno. Međutim, u Romi je konkurencija jača, ekipa igra zatvorenije kod Garsije, primaju malo golova, obaveze u defanzivi su veće.

Ljajić je doveden kao veliko pojačanje, u Seriji A vas niko neće čekati, nad njegovom glavom visi etiketa "bidone", odnosno promašene investicije. Za vikend se u tim vraća Toti, pa je jasno da će povratnik u reprezentaciju Srbije čekati šansu sa klupe protiv Udinezea.

Naravno, Ljajić ne mora da brine za ponude, njegova cena je oko desetak miliona evra, želi ga Brendon Rodžers, a osim Liverpula, aktuelna je priča o Atletiku, još od prošlog leta. On je, svojevremeno bio dosta zagrejan da se preseli u Španiju i možda je u ovom trenutku za njega najbolje rešenje da napusti Seriju A.

Videćemo kako će se stvari odvijati tokom leta, za reprezentaciju je važno da igra u klubu kako bi nam bio od koristi na jesen kada počnu kvalifikacije za EP 2016.

Ne propustite