"Ljubičasti" ugasili Vezuv!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 23.03.2014.
20:26
Izvor: Sportske.net

Fiorentina golom Hoakina u finišu savladala Napoli i približila se na +7 trećeplasiranom timu Rafe Beniteza. Odlučujući trenutak isključenje Gulama u finišu prvog dela.

Beta/AP Photo/Salvatore Laporta
Beta/AP Photo/Salvatore Laporta

Povezane vesti

Napoli je bio bolji rival u prvom poluvremenu, imali su nekoliko prilika ali je golman "Ljubičastih" Neto bio sjajan. On je odbranio šanse Hamšika i Insinjea, dok se na drugoj strani Rejna dosađivao.

Ipak u 38. minutu Crnogorac Bakić beži Gulamu, defanzivac Napolija ga ruši, sudija Taljavento mu je pokazao crveni karton.

Nakon toga je Fiorentina uspostavila ravnotežu, i bila opasnija u nastavku. Probao je Kvadrado, imao je i Akvilani jedan pokušaj, Napoli je pretio koliko je mogao, na kraju su imali i malo sreće.

Matri koji je zamenio povređenog Marija Gomeza je imao dve sjajne šanse za četiri minuta, prvo je loše reagovao, a onda glavom promašio zicer.

Ipak u 87. minutu, akcija Napolija, povratna Matrija, Borha Valero je uputio loptu na drugu stativu gde je Hoakin, Španac je savladao glavom zemljaka Rejnu.

Tako su Toskanci odneli bodove iz Napulja i ostali u trci za treće mesto, sada imaju sedam bodova manje od trećeplasiranih Napolitanaca.

Jedini gol sa meča na "San Paolu" možete videti ovde.

Izveštaje sa popodnevnih mečeva možete da pročitate ovde.

Večeras od 20:45, Lacio dočekuje Milan, Katanija Juventus.

Ne propustite