Lokomotiva ponovo bolja od Zvezde

Autor: Filip Mitrović
petak 22.11.2013.
18:45
Izvor: Sportske.net

Iako su većim delom meča bili ravnopravan rival, crveno-beli nisu uspeli da ostvare treću evroligašku pobedu u nizu. Lokomotiva Kuban je na svom parketu u Krasnodaru pobedila 79:72 (18:19, 21:16, 19:21, 21:16), presudio sjajan šut za tri poena ruske ekipe

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Zvezda je ušla nervozno u meč, Lokomotiva je krenula serijom 5:0, led je probio Lazić laganim poneima iz kontre što je pokrenulo crveno-bele, Beograđani prave seriju 6:0 i prelaze u vođstvo.

Prvu četvrtinu obeležila je dobra rola mladog Luke Mitrvoića, ekipe se smenjuju u vođstvu, a prvi period Zvezda rešava u svoju korist miinmalnom prednošću 19:18.

U drugoj četvrtini igralo se koš za koš, nijedan tim nije uspeo da ostvari prednost veću od tri poena, igru srpskog predstavnika karakteriše odličan ofanzivni skok, ali gosti padaju u poslednja dva minuta ovog perioda kada Lokomotiva odlazi na plus 8 – 39:31. Simonović odgovara trojkom, a do poluvremena viđen je još samo jedan pogođen penal Bobija Marjanovića.

U trećem delu igre probudio se Blejk Šilb, bio je lider Zvezde, a sve vreme gledali smo rezultatsku klackalicu. Ipak, domaćin pred odlučujuću deonicu ima prednost od dva ponena 58:56.

Poslednji period igre Zvezda kreće odlično, dolazi do prednosti protivnikovim oružjem - trojkama, koje sipa kapiten Marko Simonović.

Međutim, rezigrao se Mantas Kalnietis, inicirao seriju 10:0, crveno-beli su dugo bez koša i gube mnogo lopti. Seriju prekida Dženkins sjajnim prodorom.

Stiže brz odgovor, Krunoslav Simon pogađa van linje 6.75, to je već 12. trojka Lokomotive, za najveću prednost do sada 73:66 na nešto više od tri minuta do kraja.

Marjanovic

Zvezda nema rešenja u napadu, nastavlju njeni košarkaši da srljaju, biraju šuteve iz neizgrađenih pozicija i time dodatno olakšavaju posao domaćinu da privede meč kraju. Domaći stiču rekordnih plus 9, srpski vicešampion spušta na minus 5 u poseldnejm minutu, ali to je sve što je uspeo da uradi.

Na kraju meča na semaforu je pisalo 79:72.

Kod pobednika najbolji fantastični Derik Braun sa 16 poena, pratili su ga Ričard Hendriks i Markus Vilijams sa po 13, Simon je dodao 10, Kalnietis 9.

U Zvezdi najefikasniji Simonović sa 12 - sve van linije 6.75, Šilb je imao poen manje.

Lokomotiva je prva na tabeli grupe D sa samo jednim porazom u prvih šest kola, Crvena Zvezda Telekom je peta i ostaje na dve pobede.


Ne propustite