Lovernj bi zbog Duleta i srpski naučio

Autor: Darko Mitrović
sreda 27.11.2013.
12:18
Izvor: Sportske.net

Žofri Lovernj je, prema očekivanju, ove sezone jedan od najboljih igrača Partizana. U Evroligi se već istakao svojim partijama, posebno skokovima, pa se o njemu sve više govori u košarkaškim krugovima na Starom kontinentu.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Tako je na You Tube kanalu Evrolige, objavljena i kraća reportaža sa francuskim internacionalcem iz redova šampiona Srbije i ABA lige.

Tom prilikom su istaknute njegove dobre partije od početka sezone, bez obzira na samo jednu pobedu Partizana u prvih šest kola Evrolige. Lovernj je, naravno, zadovoljan kako se njegova karijera razvija od dolaska u Partizan, postao je i reprezentativac svoje zemlje i sa ''Trikolorima'' letos trijumfovao na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

Najveće zasluge za njegov napredak pripadaju treneru Dušku Vujoševiću koji je u više navrata hvalio njegovu posvećenost obavezama u klubu.

U reportaži se ističe da Duško Vujošević ne govori engleski, što bi moglo da možda predstavlja problem u komunikaciji, ali Lovernj ne brine zbog toga i priznaje da sve bolje poznaje srpski jezik.

Naravno, kad se govori o Partizanu u Evroligi, nemoguće je ne osvrnuti se na fenomenalnu atmosferu koju već godinama priređuju navijači crno-belih u Pioniru. Lovernj je to 'bezbroj' puta isticao, pa i ovog puta.

''Pre nego što sam došao u Partizan, gledao sam snimke sa Partizanovih utakmica, ali uživo je neopisiv osećaj igrati u takvoj atmosferi. I kad si umoran, kad te nešto boli, oni te podignu, jer ne prestaju da pevaju od početka do kraja utakmice'', konstatovao je, između ostalog, Lovernj.

Pogledajte kako je Evroliga predstavila Lovernja i Partizan...

Ne propustite