Lovernj: ''Čović govorio igračima FMP-a da me udare! Čuo sam ga!''

Autor: Beta Beta
utorak 06.05.2014.
13:28
Izvor: Beta

Na konferenciji za novinare pred utakmicu sa Mega Vizurom pojavili su se trener Partizana Duško Vujošević i kapiten Žofri Lovernj, ali je ipak glavna tema postao događaj iz Železnika, tačnije tuča koja je izbila u poslednjoj četvrtini te utakmice.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Kako smo već objavili, uprava Superlige novčano je kaznila aktere incidenta utakmice FMP - Partizan, a samo je igrač ekipe iz Železnika Stevan Dunđerski suspendovan jednim susretom.

"To je hrabra i poštena odluka, direktor lige Dragan Gogić postupio je korektno, iako je verovatno bio pod velikim pritiscima... Sva sreća da je bio prenos i da se u njemu jasno moglo videti šta se sve dešavalo, bez obzira što su sutradan mediji pisali drugačije", rekao je Duško Vujošević.

Trener Partizana je rekao da je utakmica u železniku od početka bila napeta i obeležena nasiljem. U tom susretu došlo je do incidenta gde je Dunđerski udario Lovernja posle čega je nekoliko aktera susreta isključeno.

Vujošević je zamolio svog kapitena njegove ekipe Žofrija Lovernja, za koga je rekao da dobro govori srpski, da ispriča šta se desilo kada ga je Dunđerski udario.

"Siguran sam 80-90 odsto da sam čuo (Nebojšu) Čovića kako govori igračima da me udare i tog igrača koji viče 'ja ću'. Pitao sam ga šta ćeš da uradiš, a on mi je odgovorio 'slomiću ti nos', na šta sam mu rekao 'gde su ti m.da čoveče'", rekao je Lovernj.

Košarkaški klub Partizan opomenut je zbog "neprikladno odevenog trenera", jer je Vujošević tokom utakmice sa FMP-om skinuo sako, a Superliga je saopštila da će biti izrečena kazna ako se to ponovi.

Vujošević se prvo smeškao novinarima kao da nije mogao da poveruje da je to istina, a onda kada je dobio uverenja da je to zaista tako slegnuo je ramenima.

"Šta da kažem, svako se kostimira na svoj način. Meni odelo smeta, ali eto, propozicije kažu da mora da se nosi. Ako je to problem... onda je to cirkus", rekao je Vujošević.

Ne propustite