Lovernj: "Jedva čekam da vidim 'Grobare' u EL"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 27.09.2013.
19:30
Izvor: Sportske.net

Francuski internacionalac Žofri Lovernj uveliko je počeo da trenira sa saigračima iz Partizana, nakon povratka sa EP, gde je sa Francuskom osvojio zlatnu medalju, a pred početak sezone istakao je da jedva čeka da vidi navijanje "Grobara" u Evroligi.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Košarkaši Partizana od utorka su počeli pripreme za novu sezonu pojačani reprezentativcima koji su odustvovali zbog obaveza na EP u Sloveniji.

Pored Bogdana Bogdanovića i Đorđa Gagića na Evrobasketu se do samog kraja zadržao i Žofri Lovernj koji je sa svojim nacionalnim timom osvojio zlatnu medalju.

"Osećam se odlično zbog toga. Želeo sam da počnem sezonu najbolje što mogu. Osvojio sam zlato sa Francuskom, pa sad mogu potpuno da se fokusiram na klub. Bio je to veliki momenat za francusku košarku. Jedva sam čekao sezonu, ne mogu da dočekam početak" rekao je Lovernj u intervjuu za "B92".

U petak je u hali "Pionir" održan dan za medije tokom kog su novinari imali prilike da čuju očekivanja igrača pred nastupajuću sezonu. Lovernj je kazao da će plasman u TOP 16 fazu EL biti primarni cilj a da se nakon njegovog ostvarenja može govoriti šta dalje.

"Imamo nekoliko ciljeva, prvi je Top 16 Evrolige. Želimo da igramo dobro i u Jadranskoj ligi, gde želimo da budemo u prva četiri tima. Nakon plasmana u Top 16 odredićemo sledeći cilj" istakao je Lovernj.

Kako je u Partizan stigao u trenutku kada su crno-beli već završili učešće u evropskom klupskom takmičenju, Lovernj priznaje da ne može da dočeka da vidi kako će navijači bodriti klub u nastupajućoj sezoni u EL.

"Obožavam Pionir, igranje pred takvom publikom te čini boljim. To sam video tokom finala Superlige i tokom ABA lige. Neka ostanu isti, neverovatni su. Jedva čekam da ih vidim i u Evroligi" poručio je krilni centar Partizana.

Priliku da vidi kako najvatrenije pristalice Partizana navijaju u EL Žofri Lovernj će imati 25. oktorbra tokom duela sa Nanterom koji će crno-beli igrati u "KombankAreni", do tada, može da prostudira 'štivo' na internetu.

Ne propustite