LŠ - Bajern prejak za Arsenal

Autor: Janko Glavonjić
sreda 19.02.2014.
22:43
Izvor: Sportske.net

Arsenal nije uspeo da odoli šampionu Evrope. Bajern Minhen je, kao i prošle sezone, odneo pobedu sa Emirata, ovoga puta rezultat je bio 0:2 (0:0).

Beta/AP Photo/Alastair Grant
Beta/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

U trećem minutu gosti su imali prvu šansu preko Krosa. Nemac je fantastično šutirao sa 20-ak metara od gola Ščešnog, ali je Poljak još bolje intervenisao i sprečio sjajan gol.

Tri minuta posle toga Arsenal je uzvratio, i to preko najvećeg iznenađenja u startnim postavama, Jaje Sanoga.

Sanogo je iskoristio svoju snagu i u gužvi u šesnaestercu gostiju uputio nezgodan udarac, a Nojer je još jednom pokazao svoje "mačje" reflekse i "skinuo" taj udarac.

U sledećem napadu Arsenal je imao najveću priliku koja može da se zamisli - jedanaesterac. Ozil je "za dlaku" izbegao ofsajd zamku gostiju, prevario Boatenga, koji ga je i oborio u šesnaestercu. Sudija nije imao nikakvu dilemu, odmah je pokazao na belu tačku, a Boateng je dobio žuti karton.

Ozil je uzeo loptu, videlo se od samog početka po zaletu da će čekati Nojera da padne, kolega iz reprezentacije ga je prozreo, sačekao njegov pokušaj koji je išao po sredini gola i izboksovao loptu.

Usledilo je 10-ak minuta igre uglavnom na sredini terena, bez opasnih napada obe ekipe. Sledeću polušansu imali su gosti, preko Alabe, koji je uputio opasan šut ka golu, ali ga je Flamini klizećim startom sjajno izblokirao.

Arsenal je uzvratio u 20. minutu, ali se Jaja Sanogo prekombinovao u kaznenom prostoru gostiju i šansa je propala.

Tri minuta kasnije, Okslejd Čembrlen je istrčao kontru, pretrčao Dantea, ali je Nojer bio oprezan i izbacio loptu.

U 37. minutu dogodio se momenat koji je značajno uticao na krajnji ishod meča. Odbrana Arsenala nije uspela da uhvati u ofsajd zamku Robena, koji je izašao sam ispred Ščešnog.

Golman Arsenala je startovao na Holanđanina, kada je video da neće stići do lopte povukao se, ali je svejedno pokosio fudbalera Bajerna. Sudija je pokazao na belu tačku, ali je dao i crveni karton golmanu Arsenala, pa je na gol stao Fabijanski.

I onda se desilo nešto što se do tada nikada nije desilo na mečevima Lige šampiona - promašena su dva penala i to u prvom poluvremenu, pošto je Alaba, iako je prevario Fabijanskog, pogodio stativu.

Do kraja prvog poluvremena nije više bilo prilika, rezultat je ostao 0:0.

Bajern je izašao na teren posle poluvremena rešen da što pre postigne gol.

U prvom minutu drugog dela odmah su imali opasnu akciju, ali se Mandžukić nije najbolje snašao.

U 53. minutu pokušao je Roben, sasvim solidan šut je odbranio Fabijanski.

Samo minut kasnije, Bavarci su došli do vođstva. Akcija koja uopšte nije delovala opasno, završena je sjajnim šutem Tonija Krosa, koji je uputio jako sličan udarac onom sa početka meča, kada je Ščešni sjajno odbranio.

Ipak, sada na golu nije bio Ščešni nego Fabijanski, i iako ne možemo reći da je golman Arsenala bio kriv za gol, možda bi njegov kolega i ovo odbranio.

Posle ovog gola kao da su sve nade Arsenala potonule. Domaći fudbaleri više nisu bili onako agresivni i leteli po terenu kao na početku, mada treba istaći i da su igrali sa igračem manje, što je sigurno uticalo na to.

Arsenal se branio, ali je u 88. ponovo kapitulirao. Ponovo praktično ni iz čega, jedan centaršut koji su Košelni i Mertezaker bez problema "očistili" nebrojeno puta večeras, ali Miler se ovaj put "izmigoljio" i uputio precizan udarac glavom koji je završio u mreži.

Domaći su mogli da prođu još gore, pošto je u poslednjim momentima meča strelac prvog gola Kros pogodio stativu.

Ipak, ostalo je 0:2, Bajern ponovo nosi veliki kapital kući i čini se da će i ove sezone eliminisati Arsenal.

Golove možete pogledati OVDE.

Ne propustite