LŠ: Čelsi - Atletiko Madrid 1-3 (kraj)

Autor: Darko Mitrović
sreda 30.04.2014.
19:44
Izvor: Sportske.net

Izgleda da je na Stamford Bridžu sve rešeno, Atletiko vodi 3:1 i na pragu je plasmana u finale Lige šampiona!

Beta/AP Photo/Matt Dunham
Beta/AP Photo/Matt Dunham

Povezane vesti

Poslednjih pet utakmica u nok-aut fazi Lige šampiona Čelsi je pobedio na Stanford Bridžu, a na poslednje tri nije primio niti jedan gol, dok je Atletiko Madrid ekipa koja je najmanje golova primila ove sezone u LŠ, svega 5, a šest puta je mreža ostala netaknuta.

Najveća opasnost po gol Čelsija na ovom meču biće Dijego Košta koji je na 7 dosadašnjih utakmica u LŠ ove sezone postigao isto toliko golova.

U poslednjih 15 utakmica španskih timova na Stanford Bridžu samo je Barselona 2006. godine uspela da savlada Čelsi rezultatom 2:1.

Pred početak meča dvojica stručnjaka koji će na neki način obeležiti ovaj meč su se odlučili za sledeće sastave:

Čelsi: Švarcer, Ivanović, Luiz, Teri, Aspilikueta, Kejhil, Kol, Ramireš, Tores, Azar, Vilijan.

Atletiko Madrid: Kurtoa, Huanfran, Miranda, Godin, Filipe Luis, Mario Suarez, Tijago, Koke, Arda Turan, Adrijan, Dijego Košta.

Koreografiju koju su pripremili navijači Čelsija možete pogledati OVDE.

Počelo je minutom ćutanja u počast Titu Vilanovi i VujadAli, samo osam minuta trajala je radost navijača domaćih. Atletiko stiže do izjednačenja - 1:1, Adrijan Lopezinu Boškovu, baš kao što se i najavljivalo pred mečeve LŠ.

Prva velika šansa već u četvrtom minutu. Lopta je nakon kornera došla do Kokea koji je iskosa sa leve strane uputio odličan udarac ka golu Švarcera, uhvatio ga je na spavanju, ali je lopta prvo udarila u prečku, a zatim i u stativu, da bi je nakon toga fudbaleri Čelsija izbacili iz peterca. Sreća je bila saveznik Čelsija.

Prvih petnaest minuta nam pokazuju da će ovo biti uzbudljivija utakmica nego ona u Madridu. Azar je pao na ivici šesnaesterca, ali Vilijan nije najpreciznije izveo slobodan udarac pa je prva šansa za Čelsi propala. Sa druge strane odmah opasan napad preko Dijega Košte, ali je naturalizovani španac bio sebičan u šesnaestercu domaćih.

Igrao se 18. minut kada je Atletiko propustio još jednu priliku. Kejhil je pogrešio, lopta je nakon par odličnih pasova došla do Dijega Košte koji je šutirao iskosa sa leve strane u šesnaestercu, ali je uspeo da ga sustigne Kejhil i ispravi svoju grešku.

Na drugoj strani Luiz je dobio previše prostora u šesnaestercu, pokušao je makazicama, ali je lopta otišla pored stative.

U 32. minutu, nova opasnost pred golom Čelsija, ovog puta posle slobodnog udarca iskodsa sa leve strane, ali su defanzivci domaćih ipak uspeli da intervenišu ispred Švarcera.

Ali, onda 36. minut i - gol! 1:0 za Čelsi, Fernando Tores
!!!

Sve je počelo od Baneta Ivanovića, koji je na desnoj strani uposlio Vilijana. On je, međutim, bio okružen dvojicom protivničkih igrača, ali je uspeo da ih se oslobodi, proigra Aspilikuetu, koji odmah centrira za Toresa, a nekadašnji napadač Atletika šalje loptu u donji desni ugao gola Madriđana - 1:0.

Pogodak možete pogledati OVDE.

Naravno, Tores se nije radovao golu protiv kluba u kome je stekao punu igračku afirmaciju...

Ali, samo osam minuta trajala je radost navijača domaćih. Atletiko stiže do izjednačenja - 1:1, Adrijan Lopez!

Tijago je sa nekih tridesetak metara uputio loptu pred gol Švarcera, Huanfran je mogao samo da uputi povratnu loptu ka Adrijanu Lopezu i u tome je uspeo, iako je lopta prošla pored trojice defanzivaca Čelsija - Kola, Terija i Kejhila. Lopez je zatim rutinski završio posao i zatresao mrežu za izjednačenje.

Njegov gol pogledajte OVDE.

Britain Soccer Champions League

foto: beta

Atletiko u drugo poluvreme ulazi sa rezultatom koji ga vodi u finale Lige šampiona.

Hoće li izdržati u nastavku?

A kao i početkom prvog poluvremena, i drugo počinje velikom prilikom za goste. Koke je uputio loptu sa desne strane, ona prolazi kroz maltene kompletnu odbranu Čelsija i dolazi do Arde Turana, čiji udarac sa nekih šest metara brani iskusni Švarcer! Ponovo je sreća ''pogledala'' Murinjov tim!

Ipak, u 61. minutu šok za navijače Čelsija! Eto je neoprezno startovao nad Dijego Koštom, a Ricoli nije imao dilemu, pokazao je na belu tačku. Siguran izvođač je Dijego Košta, Atletiko je nadomak finala, a Čelsiju su potrebna dva gola!

''Plavci'' su zatim imali novu priliku za izjednačenje, ali je ovog puta stativa spasila gol gostiju, a onda u 72. minutu završni udarac Murinjovom timu zadao je Arda Turan, pogotkom za 3:1!

Golovi Atletika OVDE.

Da li je već sada sve rešeno?

Murinjo pokušava sa Širleom umesto Vilijana, ali se čini da je prekasno..

Ne propustite