LŠ - Ibra 'katapultirao' PSŽ u četvrtfinale!

Autor: Darko Mitrović
utorak 18.02.2014.
22:36
Izvor: Sportske.net

''Sveci'' maltene završili sve dileme oko plasmana u četvrtfinale Lige šampiona. Već posle prvog poluvremena sve je bilo jasno, zahvaljujući fenomenalnom Ibrahimoviću, a u nastavku brojčano slbiji ''Farmaceuti'' dodatno su dotučeni.

Beta/AP Photo/Frank Augstein
Beta/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Pari Sen Žermen na čelu sa Zlatanom Ibrahimovićem protutnjao je Leverkuzenom i praktično overio vizu za put u osam najboljih u Ligi šampiona.

''Sveci'' su demonstrirali svoju snagu u punoj meri i na kraju trijumfovali rezultatom 4:0.

Nepuna tri minuta bila su potreebna PSŽ-u da postignu vodeći gol. Inicijativa od samog starta krunisana je golom Matuidija, koji je ostao nekako ''zaboravljen od strane odbrambene linije domaći i iskosa sa desne strane poslao loptu u mrežu - 0:1.

Rano vođstvo omogućilo je mirnu igru ''Svecima'' u nastavku meča, koji je protekao u znaku Zlatana Ibrahimovića.

Naime, kraj svih nada Leverkuzena da može u četvrtfinale dogodio se na ulasku u finiš prvog poluvremena. Tada je, najpre, u 39. minutu, Spahić skrivio jedanaesterac, a priliku sa bele tačke Ibrahimović ne propušta, iako je golman Leno ''pročitao'' u koju će stranu šutirati - 0:2.

A onda, samo tri minuta kasnije, najlepši potez večeri i opet je Ibra u glavnoj ulozi!

Gosti su bili u napadu, pokušali da probiju kroz sredinu kaznenog prostora, lopta je zatim izbijena na dvadesetak metara, gde je Ibra iskusno čekao svoju šansu i na najlepši mogući način je iskoristio. Projektil u same rašlje za ogromnih 0-3!

Germany Soccer Champions League

Tim rezultatom se otišlo na odmor, a kada je u 59. minutu Spahić dobio i drugi žuti karton, postavljalo se pitanje koliko će još lopti završiti u mreži domaćeg tima.

Srećom po njih, ''Sveci'' nisu previše forsirali, ali rezervisti Kabaj i Pastore su ipak bili ''gladni'' golova.

Tako je Pastore u 85. minutu imao sjajnu šansu, došao je u situaciju jedan na jedan sa Lenoom, ali je golman domaćih izašao kao pobednik.

Ipak, dva minuta kasnije, ukazala se prilika i Kabaju, koju je on na sjajan način iskoristio. Akcija gostiju tekla je po levoj strani, usledio je centaršut na peterac, lopta se zatim odbija na drugu stranu do Kabaja, koji u Ibrahimovićevom stilu, sa petnaestak metara snažnim šutem šalje loptu pod prečku za konačnih 0:4!

Golove pogledajte OVDE.

Leverkuzen: Leno, Spahić, Gvardado, Toprak, Rolfes (Rejnarc od 46'), Bender, Hilbert, Sam (Volšid od 62'), Kastro, Son (Brant od 46'), Kisling.

PSŽ: Sirigu, Silva, Aleks, Maksvel, Van der Vil, Mota, Matuidi (Kabaj od 67'), Verati, Lukaš, Ibrahimović i Laveci (Pastore od 76').

Ne propustite