LŠ - Pastore u nadoknadi za glavobolju Murinja!

Autor: Janko Glavonjić
sreda 02.04.2014.
22:40
Izvor: Sportske.net

Pari Sen Žermen je savladao Čelsi sa 3:1 (1:1) i tako stvorio osetnu prednost pred revanš meč u Londonu.

Beta/AP Photo/Christophe Ena
Beta/AP Photo/Christophe Ena

Povezane vesti

Domaći fudbaleri su očigledno iznenadili goste žestokim presingom na početku meča, usled čega Čelsijevi igrači uopšte nisu uspeli da spoje više od dva dodavanja.

Već u četvrtom minutu, domaćin je došao do prednosti. Matuidi je centrirao, Džon Teri je nekarakteristično loše reagovao, i bukvalno "spustio" loptu Laveciju.

Argentinac nije poklonu gledao u zube i zakucao je loptu u mrežu.

Posle vodećeg gola Parižana, Čelsi je sve više i više preuzimao posed lopte, ali ipak nije uspeo da stvori veće prilike, sve do 26. minuta.

Oskar je nadmudrio Tijaga Silvu, koji ga je oborio u šesnaestercu. Sudija Mažić nije imao dilemu, a jedanaesterac je hladnokrvno u gol pretvorio Azar.

Azar je u 40. minutu imao priliku da potpuno preokrene meč, ali je pogodio stativu, "iz prve". Bio bi to fantastičan gol.

To je bila i poslednja veća prilika u prvom poluvremenu.

Odmah na startu drugog poluvremena, jedna sporna situacija. Ramireš je oborio Veratija koji ga je prevario, ali je Mažić oprostio Brazilcu, koji je već imao žuti karton, i dosudio samo faul za PSŽ.

U 52. minutu Laveci je mogao da postigne svoj drugi gol, ali njegov udarac glavom nije bio dovoljno precizan.

Ipak, 9 minuta kasnije, domaćin je ipak došao do prednosti. Luiz je prvo napravio nepotreban faul iskosa sa leve strane i tako poklonio slobodan udarac iz opasne pozicije domaćinu. Laveci je odlično izveo prekid, a zatim je Luiz ponovo nespretno reagovao i sproveo loptu u svoju mrežu.

U 68. minutu, Ibrahimović je ustupio svoje mesto Lukasu. Švedski napadač se požalio na povredu butine par minuta ranije, pokušao je, ali nije mogao da nastavi meč.

U 84. minutu, Kavani je imao sjajnu priliku. Urugvajac je iskoristio delić prostora da prebaci loptu na desnu nogu i uputi udarac, ali je bio za malo neprecizan.

Minut kasnije, umesto Lavecija, u igru je ušao Pastore, i to se pokazalo kao fantastična izmena za Blana.

Ovaj fudbaler je u 93. minutu napravio pravi vele-slalom kroz odbranu gostiju, krenuvši gotovo od desne korner zastavice, prevarivši kompletnu odbranu Čelsija, a sve je krunisao rutinskom završnicom za velikih 3:1 i glavobolju Murinja!

Golove možete videti OVDE.

Ne propustite