LŠ - Premijera u eliti ne plaši Kragujevčane

Autor: Beta Beta
utorak 19.11.2013.
11:37
Izvor: Beta

U Radničkom iz Kragujevca saglasni su da će na premijeri u Ligi šampiona imati težak posao sa Galatasarajem, ali se nadaju da će uspeti da dokažu kvalitet i savladaju predstavnika Turske.

vkradnicki.com
vkradnicki.com

Povezane vesti

Vaterpolista Radničkog iz Kragujevca Slavko Gak rekao je da je njegova ekipa kvalitetnija od Galatasaraja, da je neće potceniti i da će ići na pobedu u predstojećoj utakmici u Istanbulu, u Ligi šampiona.

Takmičenje u Ligi šampiona počinje ove nedelje, a Radnički se takmiči u Grupi B s beogradskim Partizanom, Brešom, Špandauom i Oradeom.

"Skoro celu prvu postavu Galatasaraja čine stranci, pa moramo da budemo jako oprezni. Međutim, imaju 'kraću klupu' od nas, to su domaći igrači, ali su mnogo napredovali uz strance, pa ih ne treba potceniti. Kvalitetniji smo sastav i sigurno je da se mi pitamo. Svako gostovanje zahteva ozbiljan pristup. Ići ćemo na pobedu, pružićemo maksimum, jer samo tako možemo da se nadamo bodovima", rekao je Gak.

Utakmica Galatasaraja i Radničkog, u prvom kolu Grupe B, igra se sutra od 19.30 u Istanbulu. U prvom kolu igraju još Breša-Partizan i Špandau-Oradea.

U Grupi A igraju Jug-Olimpijakos, Eger-Pro Reko i Barseloneta-Primorje.

"Upali smo u lakšu grupu, ali svi timovi će tražiti mesto na 'fajnal-siksu'. Za mladi klub Radničkog je prevashodni cilj plasman među šest najboljih. Moramo da idemo korak po korak, a pokušaćemo da osvojimo što bolju poziciju, ako nam se ukaže prilika. Najteži rival će biti Breša, a ništa lakši posao ne očekujem ni protiv Partizana i Oradee", rekao je Gak.

Gak i trener Radničkog iz Kragujevca Dejan Jovović su na kraju prošle sezone iz Galatasaraja došli u Radnički, sa kojim su osvojili šampionsku titulu.

"Vaterpolo klub Galatasaraj je deo velikog sportskog društva, pa spada u red najbolje organizovanih klubova u Evropi. Od kada su prvi put zaigrali direktno u Ligi šampiona, dobili su finansijsku podršku da naprave jaku ekipu", rekao je Jovović.

U turskoj ekipi, između ostalih, igraju srpski vaterpolisti Slobodan Nikić, Mihajlo Korolija i Srđan Aksentijević, crnogorski reprezentativac Vjekoslav Pasković, golman Miloš Šćepanović i Amerikanac Džesi Smit.

Ne propustite