LŠ - Realova osveta!

Autor: Boris Jovanović
sreda 02.04.2014.
22:36
Izvor: Sportske.net

Kako se pretpostavljalo, oslabljeni Dortmund nije mogao da parira Realu, Madriđani slavili sa 3:0 i osvetili se za prošlogodišnje polufinale. Sudeći po onome što smo videli, revanš u utorak će biti samo formalnost. Jojić igrao poslednjih dvadesetak minuta

Beta/AP Photo/Paul White
Beta/AP Photo/Paul White

Povezane vesti

Za Borusiju meč nije mogao gore da počne.

Odmah na startu su primili gol i to vrlo naivno, akcija po desnoj strani, Karvahal je uspeo da doda loptu Bejlu koji je umakao čuvarima i ispod Vajdenfejlera ćušnuo loptu u mrežu.

U narednim napadima nekoliko puta je udarcima Kristijano Ronaldo stavljao na muke nemačkog golmana. Real je dominirao, a ošamućena Borusija nije uspevala da uspostavi ravnotežu.

Drugi gol je delo Iska, pogodio je precizno sa dvadesetak metara, još nije bilo ni pola sata igre, a ishod meča se nazirao. Nakon toga je Bejl izveo slobodan udarac i naterao gostujućeg golmana na paradu.

Do kraja je probao Obamejang, ali su "Milioneri" praktično bili bezopasni u prvom delu.

Nastavak je doneo novi pokušaj Bejla, a najbolju šansu za goste je imao Obamejang koji je šutirao traljavo iz izgledne pozicije. Posle prodora Ronalda, Papastopulos je ispred Benzeme spasao siguran gol.

Nemci su spustili gard, nova šansa u 55. minutu, Mihtarijan je na kraju šutirao, ali su njegovi saigrači zakomplikovali izglednu situaciju.

Naravno, otvorena igra nosi rizik, Modrić je presekao akciju rivala u opasnoj zoni, surova realizacija, Kristijano Ronaldo ne prašta 3:0 posle manje od sat vremena, i Merengesi na putu ka polufinalu.

Zatim je Pepe spasao svoj tim kada je Mihtarijan mogao da donese nadu Borusiji. Poslednju nadu gostima mogao je da ubije Benzema, sjajna šansa za Francuza, ali Vajdenfeler sprečava možda i katastrofu svog tima.

U 73. minutu na terenu i Miloš Jojić umesto Kela. Imao je jednu situaciju u kaznenom prostoru kada se okliznuo posle duela sa Alonsom. Povredio se Kristijano Ronaldo, desetak minuta pre kraja je morao da napusti teren, zamenio ga je Kazemiro.

U 83. minutu protutnjao je Bejl kroz odbranu Dortmunda, bio i sebičan, sam pokušao da reši, mogao je da dotuče rivala.

Na kraju 3:0 za Real, potrebno je čudo da se Nemci plasiraju u polufinale, Real je završio veliki posao, možda je Borusija zaslužila bolji rezultat, ali su Merengesi mnogo bolji tim i to su i pokazali večeras.

Revanš je već narednog utorka u Dortmundu.

Golove sa "Bernabeu" možete pogledati ovde.

Ne propustite