LŠ - Svaka čast, Kragujevčani!

Autor: Darko Mitrović
subota 22.02.2014.
22:50
Izvor: Sportske.net, vkradnicki.com

Vaterpolisti kragujevačkog Radničkog još jednom su očitali lekciju glavnom konkurentu u borbi za prvo mesto u svojoj grupi Lige šampiona, ekipi italijanske Breše i ponovo najavili da najozbiljnije konkurišu za evropski tron ove sezone.

vkradnicki.com
vkradnicki.com

Povezane vesti

U sjajnoj atmosferi kragujevačkog „Parka“, vaterpolisti Radničkog još jednom su savladali ekipu Breše,ovoga puta znatno ubedljivije nego pre dvadesetak dana u Italiji – 12:8, pa su se tako sa maksimalnim učinkom učvrstili na prvom mestu Grupe B Lige šampiona.

Velikom pobedom u derbiju 6. kola Kragujevčani su napravili možda i odlučujući korak ka osvajanju liderske pozicije, koja donosi i direktan plasman u polufinale najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Od samog starta silno motivisani Šumadinci želeli su da pokažu ko je ko, pa su već u prvom napadu poveli lepim pogotkom hrvatskog internacionalca Damira Burića. Potom je sve išlo po planu i pobeda ni u jednom trenutku nije dovedena u pitanje. Posle pogodaka Đorđa Filipovića i Srđana Vuksanovića domaći su vodili sa 3:0 u finišu prvog perioda, ali je Valerio Rico potom načeo mrežu Zdravka Radića (3:1).

Nastavili su u istom ritmu vaterpolisti Radničkog i u drugoj četvrtini u kojoj je viđeno najviše golova, pa su do velikog odmora udvostručili prednost – 8:4.

Ništa se nije promenilo ni u nastavku susreta. Izabranici Dejana Jovovića pucali su iz svih oružja, a prednost je sve više rasla. U finišu treće deonice stigli su do maksimalnih šest golova prednosti (11:5), a sve što su gosti do kraja uspeli da urade bilo je da ublaže poraz.

Sa po tri pogotka najefikasniji su bili Damir Burić i Srđan Vuksanović, dva je postigao Boris Zloković, a po jedan Majkl Rozental, Ivan Basara, Dušan Marković i Đorđe Filipović. Tri gola dao je i Valerio Rico na drugoj strani, a donekle ga je pratio Giljermo Molina sa dva. Po jednom su se u strelce upisali Kristijan Prešuti, Alesandro Nora i Frančesko Di Fulvio.

Utakmica je bila i humanitarnog karaktera, a sav prihod od prodatih ulaznica otišao je za lečenje mladog Kragujevčanina Aleksandra Prijovića, koji boluje od teškog deformiteta kičmenog stuba.

Ne propustite