LŠ – Vežite se, polećemo...

Autor: Miloš Marković
utorak 14.02.2012.
12:32
Izvor: Sportske.net

Zimska zavesa se lagano diže sa evropske scene, sredina nedelje je ponovo rezervisana za izazove koje nosi Liga Šampiona.

Povezane vesti

Utorak i sreda donose nastavak evropske borbe posle zimske pauze.

Ove nedelje nas očekuju četiri duela osmine finala i nova uzbuđenja koje sa velikim nestrpljenjem iščekuju svi pravi ljubitelji fudbala.

Dobićemo i delimičan odgovor na pitanje da li kiparski APOEL može da dosanja san, da li je Barsin poraz od Osasune bio slučajnost i hoće li Milan prekinuti lošu tradiciju koju ima protiv engleskih ekipa.

Krenućemo redom...

Francuski Lion će večeras na svom Žerlanu dočekati ekipu koju vodi naš stručnjak Ivan Jovanović čija ekipa sanja prolaz u četvrtfinale i nastavak istorijskog uspeha koji su Kiprani zabeležili do sada.

Svesni da, iako njihov protivnik ne spada u grupu vrhunskih klubova, APOEL iza sebe ima rezultate za ponos, Francuzi nikako neće potceniti izabranike Ivana Jovanovića.

„Pratili smo igre našeg protivnika. Mnogi su mišljenja da APOEL nije toliko prestižan protivnik, ali mi smo svesni da je ta ekipa završila prva u svojoj grupi i da se radi o dobreo organizovanoj ekipi koja je izuzetno opasna iz kontra napada.“ rekao je golman Liona Ugo Loris.

Večerašnji program donosi i duel između Bajer Leverkuzena i velike Barselone, vladajućeg evropskog i svetskog prvaka.

Gosti u Nemačku stižu posle neplaniranog poraza u Primeri gde ih je, može se reći, sam savladao Dejan Lekić, ipak Katalonci žele momentalni odgovor i povratak na pobednički put.

Što se tiče domaćih „Farmaceuta“, motivacije protiv velikog protivnika ne nedostaje.

„Kada saznate da za protivnika imate Barselonu postoji dve stvari koje možete reći. Jedna je 'o ne!', a druga je 'fenomenalno!'. U mom slučaju je ovo drugo, Barselona je najbolji tim na svetu, boljeg protivnika nikako nismo mogli da dobijemo u žrebu.“ ističe igrač Leverkuzena, Manuel Fridrih.

Drugi takmičarski dan kreće nešto ranije, kao što je i obično slučaj sa mečevima koji se igraju u hladnoj Rusiji.

Fudbalski klub Zenit od 18 časova dočekuje ekipu Benfike u nadi da ostvari što bolji rezultat pred revanš u Portugalu.

„Biće ovo jedan krajnje izjednačen meč. Oba rivala imaju podjednake šanse za pobedu, na nama je da ostvarimo što bolji rezultat pred revanš. Znamo šta nas očekuje, pripremali smo se za ovaj meč i svi smo maksimalno motivisani da ostvarimo što bolji rezultat.“ rekao je kapiten Zenita Anjukov.

I na kraju, poslednja utakmica zakazana za ovu nedelju igra se u Milanu gde rosoneri dočekuju starog dužnika, engleski Arsenal.

Šampion Italije je 2008. godine upravo od Tobdžija izbačen u osmini finala, rosoneri traže svojevrsnu osvetu.

Dobre vesti za Masimilijana Alegrija su to što se u ekipu vraća nekoliko povređenih igrača i to što Ibrina suspenzija ne važi na evropskoj sceni.

Ovaj meč će biti poslednja prilika da navijači Arsenala u dresu voljenog tima vide legendarnog Anrija koji se uskoro vraća u Ameriku. Utakmica na san Siru počinje u 20.45.

Kompletan pregled „prve epizode“ osmine finala:

utorak:

Lion – APOEL (20.45)

Leverkuzen – Barselona (20.45)

sreda:

Zenit – Benfika (18.00)

Milan – Arsenal (20.45)

Preostali dueli osmine finala igraju se naredne nedelje, tačnije 21. i 22. februara.


Ne propustite