Lučić preuzeo Božićevu traku

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 27.09.2012.
15:55
Izvor: Sportske.net, kkpartizan.rs

Novi kapiten KK Partizan mt:s biće reprezentativac Srbije Vladimir Lučić. Partizan je na taj način nakon osam godina dobio novog kapitena koji će imati težak zadatak da dostigne legendu kluba i bivšeg kapitena Petra Božića.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Petar Božić napustio je Partizan po završetku prethodne sezone i jedno od gorućih pitanja u redovima crno-belih bilo je ko će naslediti "kapitensku traku" koja je pripadala legendarnom Božiću.

Duško Vujošević odlučio je da tu privilegiju i odgovornost prepusti Vladimiru Lučiću a reprezentativac Srbije svestan je da je time na svoja pleća primio veliki teret.

"Velika je čast nositi kapitensku traku u klubu kao što je Partizan. To je dodatna odgovornost za mene, jer moram da budem primer mlađim igračima kako na terenu, tako i van njega. Svestan sam odgovornosti koju nosi ta uloga i spreman sam da ponesem teret" konstatovao je Lučić.

Lučić se lagano oporavlja od povrede i očekuje se da sa treninzima počne za desetak dana. On neće biti u konkurenciji za mesto u timu na početku sezone ali je istakao da će se uskoro vratiti u formu i da će biti spreman da pomogne saigračima.

"Fizički se osećam dobro, pravolinijski trčim i za nedelju dana bi trebalo da počnem da treniram sa ekipom. Imamo najveće ambicije u svim takmičenjima i mladi tim ne sme da bude alibi za eventualne neuspehe. Trenutno moramo da radimo više od ostalih i šansu tražimo u brzoj i fižički jakoj košarci" rekao je Lučić.

Partizan će bez Lučića otvoriti novu sezonu u Jadranskoj ligi utakmicom protiv ekipe Zadra koja bi trebalo da se odigra u petak, 28. septembra.

Ulaznice za taj meč biće u prodaji na dan odigravanja utakmice a cena karata biće simboličana, 100 dinara za tribine i 200 za parter.

Ne propustite