Lučić spreman da zameni Božića

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 21.04.2013.
22:49
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Partizana spremaju se za završni turnir ABA lige a kapiten Vladimir Lučić spreman je da posle dugog niza godina preuzme ulogu "dizača trofeja" od Petra Božića.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Za četiri dana očekuje nas rasplet u regionalnoj košarkaškoj ligi a već sada je izvesno da će trofej otići u ruke srpskog kluba.

Partizan je prošle godine morao da prepusti dominaciju u regionu ekipi Makabija ali se mladi izabranici Duleta Vujoševića pripremaju da povrate ono što su im Izraelci oduzeli iako je, za sada, fokus usmeren na plasman u finale.

"U ovom trenutku uopšte ne razmišljamo o trofeju, iako je činjenica da svi učesnici fajnal-fora dolaze sa ciljem da osvoje titulu. Ni mi nismo izuzetak, ali nam je u glavama samo polufinalna utakmica sa Igokeom, sigurno najvažnija u sezoni. Pobeda znači plasman u Evroligu, mada smo svesni da će biti izuzetno teško, jer je protivnik veoma iskusan tim koji igra na svom terenu" kazao je kapiten Vladimir Lučić a prenose "Novosti".

Eventualni plasman u finale doneo bi crno-belima učešće u Evroligi a Lučić se nada da su teški porazi u tekućoj sezoni dali rezultata i da je ekipa sazrela da napravi podvig.

"Izgubili smo mnogo neizvesnih utakmica ove sezone, ali smo sazrevali kao tim, izvukli pouke i mislim da smo sada spremni da naplatimo ogroman trud koji smo uložili" istakao je Lučić.

Partizan se sa Igokeom sastaje u četvrtak, od 21 čas, dok je prvo polufinale fajnal-fora ABA lige na programu od 17 časova.

Ne propustite