Luj Saha među ''Zmajevima''!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 02.02.2014.
13:44
Izvor: Sportske.net

Veliko fudbalsko ime danas boravi u Voždovcu. Popularni ''Zmajevi'' nagovestili saradnju sa nekada sjajnim golgeterom, koji je rešetao mreže u Premijer ligi.

fkvozdovac.rs
fkvozdovac.rs

Povezane vesti

Ambicije uprave Voždovca u narednom periodu na pravi način je odslikao uspešan zimski prelazni rok, a da u beogradskom superligašu neumorno rade na daljem usponu ovog kluba, potvrdila je i današnja poseta Luisa Sahe, dugogodišnjeg reprezentativca Francuske, napadača Fulama, Mančester Junajteda, Evertona...

Više informacija o ovom događaju i konkretni rezultati obavljenih razgovora tek će uslediti, a ono što je za sada ''procurilo'' u javnost, to je da bi, zahvaljujući njemu, Voždovac uskoro mogli da pojačaju još neki kvalitetni fudbaleri.

Naime, po završetku karijere prošlog leta, Luj Saha se posvetio poslu skauta, pa bi svakako mogao da pomogne popularnim ''Zmajevima'' da uskoro pronađu ''neke nove klince'' koji bi u njihovom klubu zablistali, a potom, uz kvalitetan rad, ali i njegovu pomoć nastavili karijeru u velikim evropskim klubovima.

Naravno, ne treba sumnjati i da je Saha upućen i u stanje na tržištu u Srbiji i razvoj mladih talenata na ovim prostorima, a Voždovčani se mogu pohvaliti i odličnim uslovima za rad na njihovom modernom stadionu.

Ostaje da se vidi šta će od svega biti, a Sahin dolazak prilika je i da se podsetimo onoga što je uradio u bogatoj igrčkoj karijeri.

Počeo je u francuskom Mecu, gde je kao 22-godišnji fudbaler skrenuo pažnju Njukasla, a onda i pojačao ovu ekipu 2000. godine.

Ipak, pravu afirmaciju stekao je po odlasku u Fulam, gde je za četiri sezone postigao 64 gola u 144 odigranih mečeva. Posle briljantne sezone u Čempionšipu, uspeo da pomogne klubu da izbori plasman u Premijer Ligu sa ubedljivih 100 bodova, da bi zatim ostavio i veliki trag i u elitnom takmičenju. Igrama u ekipi sa Krejven Kotidža, Saha je ''naterao'' i Aleksa Fergusona da ga za 12 miliona funti dovede u Mančester Junajted.

Na Old Trafordu je proveo četiri godine, od 2004. do 2008. godine, na 86 mečeva postigao 28 golova, a onda sledi selidba u Everton, gde se takođe dugo zadržao, a onda prešao i u Totenhem.

Na zalasku karijere otišao je u Sanderlend, ali je tačku stavio ipak van Premijer lige, u dresu Lacija, za koji je odigrao svega šest utakmica bez postignutog gola.

Za reprezentaciju Francuske odigrao je 20 mečeva i postigao četiri gola.

Zvanično se povukao na svoj 35. rođendan, 8. avgusta prošle godine, a u prilogu se podsetite nekih od najvažnijih detalja iz njegove karijere.

Ne propustite