Lukina ''artiljerija'' presudila Sremcima!

Autor: Darko Mitrović
subota 27.10.2012.
20:51
Izvor: Sportske.net

Posle šokantnog početka za goste na ''Karađorđu'', Crvena zvezda golovima raspoloženog Luke Milivojevića izborila preokret i pobedu nad Doinjim Sremom od 2:1. Posao crveno-belima je bio znatno olakšan od 23. minuta i isključenja Čordašića.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde prenoćiće na čelu tabele, pošto su večeras, u utakmici desetog kola Superlige, u Novom Sadu uspeli da savladaju ekipu Donjeg Srema rezultatom 2:1. 

Domaći tim je sjajno ušao u večerašnji meč. Tek što je počela utakmica, korner za Donji Srem i prečka je spasila beogradske crveno-bele posle odličnog udarca Košutića. Ali, već u 3. minutu Bajković je savladan!

Janković je strelac za Donji Srem, posle snažnog i preciznog udarca sa nekih 13 metara pod prečku - 1:0!

Zvezda, posle ovog šokantnog početka, pokušava da poveže redove, gosti polako preuzimaju inicijativu, ali tek u 20. minutu viđena je prva veća prilika za Crvenu zvezdu.

Milijaš je sa leve strane izveo slobodan udarac,  Jovanović snažno šutirao, ali lopta odlazi zamalo iznad Belićevog gola.

A minut kasnije možda i ključni trenutak utakmice. Duel Kasalice i Čordašića, koji je nagazio Zvezdinog napadača, ovaj je ostao na zemlji, pa za sudiju Đokića nije bilo dileme - Čordašiću je pokazan direktan crveni karton! Donji Srem ostaje sa desetoricom igrača.

Samo dva minuta bilo je dovoljno Zvezdi da kruniše brojčanu prednost na terenu. Sjajan udarac Milivojevića sa dvadesetak metara, gađao je donji levi ugao, Belić je nemoćan - 1:1!

Raspoloženi Milivojević, za koga se navodno interesuje ruski Rubin, pripretio je i u 32. minutu, posle akcije sa Milijašem, ali ovog puta je sa nekih 18 metara poslao loptu pored desne stative.

Isti akteri na sceni i u 36. minutu. Sjajna asistencija Milijaša petom za Milivojevića, koji još jednom gađa donji desni ugao sa dvadesetak metara, ali je ponovo lopta otišla tik pored stative.

Zvezda dominira od isključenja Čordašića, ređaju se prilike pred golom Belića. U 38. minutu Mikić je sa desne strane odlično centrirao za Mudrinskog koji iz prve šutira, ali preko gola.

U finišu prvog poluvremena pripretio je i Mladenović lepom parabolom iskosa sa leve strane, ali ni on nije uspeo da pogodi okvir gola.

Početkom drugog poluvremena Dimitrijević je imao dva solidna pokušaja, ali ni on nije bio precizan.
 
U 56. minutu opasan centaršut Mikića sa desne strane za Mudrinskog, a ovaj u padu šalje loptu pored desne stative.

Sve jači pritisak Zvezde,  minut kasnije Milijaš je odlično šutirao, ali je golman Belić još bolje intervenisao.

Posle toga pritisak Zvezde je donekle splasnuo, pa trener Janković na teren uvodi Babalja umesto Mudrinskog.

U 65. minutu novi pokušaj Milivojevića, ali nema promene rezultata, Donji Srem i dalje odoleva sa igračem manje.

A onda, 72. minut, konačno preokret - 1:2! I ponovo je Luka Milivojević strelac! Dimitrijević je iz kaznenog prostora uputio povratnu loptu na dvadesetak metara od gola domaćih, odakle je Milivojević uputio pravi projektil i po drugi put savladao Belića za vođstvo Crvene zvezde.

Četiri minuta kasnije sve dileme mogao je da reši Babalj, koji je izbio sam ispred golmana Belića, ali nije uspeo da ga savlada. Belić je odlično intervenisao i produžio nadu svom timu...

U 87. minutu je i Milunović imao odličnu priliku, ali sa nekih 16 metara nije bio precizan...

Zvezdi je ovo osma pobeda u deset kola, sada ima 25 bodova, jedan više od Partizana koji u nedelju dočekuje ekipu Novog Pazara.

Donji Srem: Belić, Čordašić, Lakić/Pešić, Vukobrat, Josimov, Putinčanin, Janković (Milutinović od 67.), Tošić (Peković od 74.), Bukorac (Birn od 82.), Košutić, Damnjanović.

Crvena zvezda: Bajković, Mikić, Maksimović, Jovanović, Mladenović, Milivojević, Vešović  (Milunović od 46.), Milijaš, Dimitrijević (Mijilović od 82.), Mudrinski (Babalj od 63.), Kasalica.    

Ne propustite