Mačvan: "Čestitam Sloveniji, sramota je da Srbija ima ovakav tretman"

Autor: Pavle Knežević
nedelja 17.09.2017.
23:27
Izvor: Sportske.net

Kapiten Srbije je čestitao Slovencima, ali je bio jako ljut na FIBA.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Ljut je bio kapiten Srbije Milan Mačvan posle poraza u finalu Evropskog prvenstva od Slovenije, kojoj je uredno čestitao na pobedi.

"Čestitam Sloveniji prvu medalju u istoriji. Mi smo dali sve od sebe. Malo nam je falilo u odbrani da prelomimo utakmicu", rekao je Mačvan novinarima u miks zoni.

A onda je počeo iskreno.

"Ovo je drugi put u Istanbulu, posle 2010. godine da imamo isti tretman. Nemoguće je da se sviraju četiri faula na tri poena, dve tehničke, od toga čist faul u napadu na Vasi Miciću koji je sviran kao tehnička. Kao i da Slovenci seku kontru dok je Lučić sam u kontri, a to nije tehnička", rekao je kapiten Srbije.

Mačvan je ocenio da Srbija ne sme da ima takav tretman kod FIBA.

"Jako mi je žao što smo imali ovakav tretman jer nismo to zaslužili kao najbolja evropska reprezentacija u ovom trenutku. Kažem najbolja, jer su momci izgarali počev od srebra na Svetskom prvenstvu u Španiji, bili četvrti na Evropskom prvenstvu, drugi na Olimpijskim igrama i sada ponovo drugi", rekao je Mačvan.

Kapiten je posebno istakao navijače.

"Hvala svim navijačima koji su došli i koji su pre svega imali fizički napor da dođu kolima i avionom, a to je i finansijski trošak jer nemamo standard kao što imaju zemlje EU. Hvala svima na podršci, kao i našim velikim trenerima. Ponosan sam na momke, na stručni štab, na medicinsko osoblje. Vidimo se kad počnu kvalifikacije", rekao je kapiten Srbije.

Srpskim košarkašima će u ponedeljak u 19 sati biti priređen doček na platou ispred Starog dvora u Beogradu.

Ne propustite

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
AC REVOLTIZAN
Monday, 18.09.2017
11:41

JEDAN JE MACVAN KAPITEN!

avatar
Bojan Samardzic
Monday, 18.09.2017
10:05

Stice se utisak da su Slovenci zasluzeno dobili, mozda i jesu, ali jedna samo od ovih sudijskih gresaka da se nije dogodila, moglo je da prelomi utakmicu. Pored Dragica, glavni utisak po meni su sudije. Neke stvari se u finalu ne rade, barem one tehnicke nije trebalo da se sude.

avatar
AC REVOLTIZAN
Monday, 18.09.2017
09:31

Maki objasnio. Ako sam za ono protiv Litvanije pisao da je nepravda, kako onda ovo da nazovemo...

avatar
scofield
Monday, 18.09.2017
04:06

Nekoliko puta, jedan sudija sudi jedno drugi nesto drugo nmg da se sloze i poludelu su sa tim tehnicnim greskama. Nigde veze bas cudne odluke. U pravu je Macvan

avatar
AC REVOLTIZAN
Monday, 18.09.2017
11:31

Jednom su bile i tri razlicite odluke...

avatar
Monday, 18.09.2017
00:19

Ajde samo hrabro. Sudjenej na ovom prvenstvu je uzas, samo zato sto FIBA mora da suspenduej sve dobr esudiej jer sude u ULEB-u??? Jedva cekam da vidim na sa ce izgledati kvalifikaciej za sledece SP. Nasim momciam nema sta da se zameri iako su u odredjenim trenuciam pokazali i nedostatke znanja i snage, to ne mzoe da im se uzme z azlo posle svega jer su i oni ljudi i grese, ali manje od nas ostalih. SLovenciam cestitke odigrali su ovaj turnir stvarno vrhunski, Dragic je zverian od igraca, Doncic ce biti sjajan ,steta za povredu sto je dobio ko i Jovic isti nacin, isto bukvalno sve.Ostali kod Slovenaca su bili vise nalozeni i raspaljen da osvoje ovo. Realno nema tu bas mnogo klase.

avatar
3x3
Monday, 18.09.2017
00:08

Tako je bre, Macvene! Sve je u pravu, sve je tako bilo i sve jeste tako.

avatar
Bronhi situacija
Sunday, 17.09.2017
23:52

Realno je da je ovo treca liga sudija. Potpuno su se pogubili i pokusavam da ne budem subjektivan, ali su nam ukrali bar 10-15 poena. Potpuna smejurija.

avatar
Petar Petar
Sunday, 17.09.2017
23:44

Ali kriterijum sudjenja na celom prvenstvu na nasim utakmicama je stvarno za proucavanje. A veceras je kulminacija. Znaci, Dragica su i pored toga sto igra utakmicu karijere sudije castile bar 4 puta nepostojecim faulovima, a npr mislim da nad Bogdanom nije svirnut prekrsaj veceras, ili mozda jedan. Sto je neverovatno. Gledajte odbranu kakva se pusta nad nasim igracima, i plejevima i centrima, gde Marjanovicu ulecu klizecim startovima, Bogdanu na ulazu ni jednom faul nije dat sto je neverovatno da iko moze igrati tako preciznu odbranu da ne faulira. I taj napad kada je igrao ledjima, pa Kuzmic sutirao bacanja je faul nad Bogdanom kao vrata. Prepelic dize ruku i priznaje ful u nekoj kontri, a sudije ne sviraju, znaci neverovatno. dalje obe tehnicke su smesne, oba puta je bio klasicni faul u napadu, pa faul u napadu Bobija je smejurija. A sve je to posledica toga sto se napravila atmosfera u Evropi da su Slovenci kosarkaski vanzemaljci...

avatar
AC REVOLTIZAN
Monday, 18.09.2017
08:34

Kako nije nijedan faul bio sviran kad su tri puta zaredom svirali na njemu, od toga dva puta blazicu?

avatar
AC REVOLTIZAN
Monday, 18.09.2017
13:08

Da, tek posle sam shvatio na koje faulove mislis, izvini. To za faul nad BB pre nego sto je Kuzmic (po meni nezasluzeno) otisao na liniju za bacanja je rekao i neko od one dvojice u prenosu ako se ne varam, a mislim da je stvarno tako i bilo. Nema tu sta, sinoc je bio MASAKR, pogurani su jako...

avatar
Petar Petar
Monday, 18.09.2017
12:02

Jesu svirali neke nebitne faulove na centru igralista. Svaki ulaz je bio 50-50 da li je faul kos, ili samo kos. I zamisli od deset prodora ni jednom nije dobio da ide na liniju za bacanja, a Dragic je dobio bar dva puta sto se secam od promaje bacanja. Na kraju prvog kada je popio cistu blokadu od Bogdana i na kraju trece kada je bacio preko Stimca loptu tek toliko da je baci. U sustini nebitno, poenta je da nasi igraci nisu imali sudjenje naklonjeno njima, ama bas ni malo. Bas sme zanima da li bi pustili odbranu nad Dragicem kao sto je igrao Jaka nad Bogdanom, non-stop u kontaktu. Dalje, poslednji Bogdanov kos iz prodora je kos pod bar dva faula, i tvrdim da kad mu je ispala lopta pre Kuzmicevih bacanja da je bio faul. Lepo su nas sudije urnisale u reketu gde imamo prednost i favorizovale igru spolja. Pa ne mogu se svirati faulovi Marjanovicu za onakve gluposti. A pri svakom njegovom sutu je bio ocigledan faul Slovenaca. Covek skoci da baci prema kosu, oni ga ponesu dva metra unazad, i sve to bez jednog dosudjenog faula. Tvrdim da ova Slovenija sa sudjenjem 50-50 ne bi dobila ovu utakmicu sve da je Dragic dao i sto poena.

avatar
Realan tip
Sunday, 17.09.2017
23:44

To Mile, reci ti njima!

avatar
JC\'90
Sunday, 17.09.2017
23:40

Pravi kapiten. Bravo Macvane !

avatar
chaki
Sunday, 17.09.2017
23:38

Macvana nisam nikada voleo ali je pokazao na ovom prvenstvu da je zver, pravi kapiten je bio i odigrao najbolje u finalu, a za sudije ne vredi vise i pricati, teska bruka i sramota onakve faulove i tehnicke svirati pogotovo u finalu

avatar
SL_Komedija
Sunday, 17.09.2017
23:29

Dobro da je izdržao da ne oslobodi unutrašnjeg Darka Miličića, on da je bio tu svašta bi rekao.

avatar
Steffi
Sunday, 17.09.2017
23:29

Bravo buraz, objasnio!

avatar
Džon Rambo
Sunday, 17.09.2017
23:40

A sad ti je buraz a pred početak si negodovao što ga je poveo kljusino!