Madrid - Nišikori zakazao duel sa Nadalom!

Autor: Beta Beta
subota 10.05.2014.
23:05
Izvor: Beta

Japanski teniser Kei Nišikori plasirao se večeras u finale turnira u Madridu, pošto je savladao Španca Davida Ferera sa 2:1 u setovima (7:6, 5:7, 6:3).

Beta/AP Photo/Andres Kudacki
Beta/AP Photo/Andres Kudacki

Povezane vesti

Kei Nišikori je posle velike borbe sa Davidom Fererom, ali i povredom koja ga muči, napravio istorijski uspeh za japanski tenis i plasirao se u finale turnira masters serije.

Japanac je ovim sjajnim rezultatom obezbedio i mesto u top 10, i biće prvi teniser iz zemlje izlazećeg sunca koji će se naći među 10 najboljih tenisera u istoriji japanskog tenisa.

Meč je bio tesan i pun preokreta, David Ferer je imao prednost brejka u prva dva seta, ali je borbeni Japanac uspevao da se vrati, i jedan set i da dobije. Ipak, Ferer je u drugom setu iskoristio drugu šansu i meč je ušao u odlučujući, treći set.

U trećem setu viđena je ponovo velika i neizvesna borba, pogotovo u poslednjem gemu u kojem je Nišikori iskoristio tek desetu meč loptu.

Nišikori će u finalu igrati protiv još jednog domaćeg tenisera Rafaela Nadala, koji je u polufinalu bio bolji od Roberta Bautiste.

Nadal u Madridu brani trofej osvojen prošle godine.

Ne propustite