Maestro Tadić - 130 asistencija za gol na 33 utakmice!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 29.04.2014.
12:30
Izvor: Sportske.net

Srpski internacionalac iz redova Tventea okarakterisan je u holandskim medijima kao najbolji fudbaler sezone na izmaku a statistički parametri igre Dušana Tadića zaslužuju svaku pohvalu.

fctwente.nl
fctwente.nl

Povezane vesti

Bivši fudbaler Vojvodine, sada član holandskog Tventea, fudbalski je procevetao u zemlji Lala tokom sezone koja je na izmaku.

Dušan Tadić bio je najbolji pojedinac Tventea u sezoni 2013/2014 ali njegovi fantastični nastupi nisu bili dovoljni sastavu iz Enšedea da se izbori sa Ajaksom i Fejnordom u trci za titulu koja je na kraju završila na "Amsterdam Areni".

Koliko je srpski internacionalac doprineo da ekipa Tventea završi sezonu na trećoj poziciji govore precizni statistički paramteri holandskih kolega koje su pažljivom analizom došle do podatka da je na 33 odigrane utakmice u Erediviziji Tadić ubeležio 130 asistencija koje su njegove saigrače dovodile u gol priliku!


Fascinantan podatak ako se ima u vidu da je drugi najbolji asistent holandske lige ostvario svega 70 proigravanja.

Da je barem trećina od ukupnog broja Tadićevih dodavanja završila pogotkom njegovih saigrača Tvente bi danas verovatno bio šampion Holandije ali je samo 14 od 130 proigravanja Dušana Tadića pretvoreno u pogodak.

Ipak, to ne umanjuje njegov učinak i sa takvom statistikom Srbin spada u red igrača koji će tokom leta biti na ceni a koje bi mogli da "vrbuju" neki od najpoznatijih evropskih klubova.

Zvaničnih ponuda za sada nema ali nema sumnje da bi Dušan Tadić na leto mogao da ostvari unosan transfer što mu od sveg srca želimo, baš kao i da nastavi sa sjajnim igrama i da svojim loptama koje imaju oči u narednom kvalifikacionom ciklusu "hrani" napadače reprezentacije Srbije.

Ne propustite