Majami - Nole bez borbe do osmine finala, uspešni Duci i Ziki

Autor: Miloš Marković
nedelja 23.03.2014.
09:40
Izvor: Sportske.net

Subota noć donela je uspehe srpskih tenisera na turniru u Majamiju, drugi teniser sveta je bez borbe ostvario plasman u osminu finala.

Beta/AP Photo/Lynne Sladky
Beta/AP Photo/Lynne Sladky

Povezane vesti

Novak Đoković je u trećem kolutrebalo da odmeri snage sa Florijanom Majerom, ali je Nemac predao i tako omogućio pobedu drugom reketu sveta bez borbe.

Nole će na ovaj način u punoj snazi dočekati duel osmine finala u kome će se sastati sa pobednikom meča Robredo - Beneto.

Inače, uspešan je pored Noleta bio i Dušan Lajović koji je ostvario plasman u treće kolo turnira u Majamiju, pošto je savladao Jen Hsun Lua, iz Tajvana.

Lajović je bio bolji u tri seta, te je zabeležio trijumf rezultatom 6:1, 7:6, 6:3.

Lako je u prvom setu srpski teniser stigao do prednosti, Lu je već u drugom gemu izgubio poen na svoj servis, Lajović je i u šestom setu stigao do novog brejka, te tako lagano priveo ovu deonicu kraju.

Izjednačenija igra viđena je u drugom setu, gde su oba takmičara izgubila poene na svoj servis, Lu u trećem, a Lajović odmah u četvrtom gemu.

Odluka je pala u taj brejku gde je kineski teniser bio bolje koncentracije, Lajoviću je u dva navrata oduzeo poen na servis i taj brejk završio rezultatom 7:3.

Treći i odlučujući set je s početka doneo ubedljivu igru na obe strane, čuvali su teniseri svoj servis, sve do šestog gema kada Lajović pravi odlučujući brejk.

Rezultatom 6:3 on stiže do plasmana u treće kolo, gde će igrati protiv Dolpogolova.

Inače, nešto ranije tokom noći igrali su i Zimonjić i Nestor, koji su trijumfom nad dublom Marej - Pirs, rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 7:5 ostvarili plasman u treće kolo.

Ne propustite