Majamijev preokret!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 25.05.2014.
08:55
Izvor: Sportske.net

Indijana je bila na +15 u prvom poluvremenu, ali je Majami ubacio u brzinu i na kraju stigao do relativno ubedljivih 99:87.

Beta/AP Photo/Lynne Sladky
Beta/AP Photo/Lynne Sladky

Povezane vesti

Majami nije paničio ni kada su stvari krenule loše. Šampion je uspeo na kraju da prevaziđe minus od 15 poena sa starta utakmice, dobije prvi meč na Floridi i korak su bliži borbi za odbranu prstena.

U jednom trenutku prvog dela je bilo 37:22 za Pejsere, "ostatak" meča je Hit dobio sa 77:50 i tako priveo posao kraju bez problema. Lebron je ubacio 26, Vejd dodao 23 poena, Rej Alen pogađao u nastavku kada je bilo najpotrebnije. Utakmica je ličila na onu iz regularnog dela sezone, u Majamiju sredinom decembrta, kada je Indijana takođe bila na +15 i izgubila utakmicu.



Sredinom treće četvrtine je Majami okrenuo rezultat, a kada je Vejd pogodio trojku (on nije poznat kao dobar šuter) početkom poslednjeg perioda, već je bilo +10 za Hit.

Kod gostiju Stivenson 10 poena, 11 skokova, Džordž je dao 17, Hibert 16, na poluvremenu je bilo 42:38, za goste, ali je njihova odbrana popustila, a u ofanzivi nisu imali odgovor.

Majami vodi sa 2:1, naredni meč je programu sutra uveče, takođe na Floridi, to može da bude ključ, ako Majami dobije biće veoma blizu velikog finala.

Ne propustite