Majstorija Lazara Markovića!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 24.02.2014.
22:00
Izvor: Sportske.net

Duel Benfike i Gimaraeša protekao u znaku Lazara Markovića, koji je postigao majstorski gol, za novu pobedu lisabonskih ''Orlova''.

Beta/AP Photo/Armando Franca
Beta/AP Photo/Armando Franca

Povezane vesti

Fudbaleri Benfike napravili su još jedan važan korak u pohodu na šampionsku titulu, i to najviše zahvaljujući Lazaru Markoviću, koji je bio strelac jedinog gola, za konačnih 1:0 protiv Gimaraeša.

Utakmica u Lisabonu igrala se u okviru 20. kola šampionata Portugala, a od prvog minuta na terenu su bili Marković, Sulejmani i Fejsa, a na klupi je šansu čekao Filip Đuričić.

Marković je tokom prvog poluvremena u nekoliko navrata pravio probleme protivničkim igračima, a u 39. minutu je postigao prelep gol, kada je izbio sam ispred golmana gostiju, a onda ga majstorski prebacio i ušetao se u gol - 1:0.

Osim gola, Marković je pripremio i lepu priliku za Sulejmanija tokom prvog poluvremena, ali se drugi srpski reprezentativac nije snašao u završnici.

U nastavku znatno mirnija igra, Benfika je rutinski sačuvala minimalnu prednost, a u samom finišu njeni igrači su propustili dve prilike da pobedu učine ubedljivijom.

Marković i Fejsa su odigrali ceo meč, Sulejmani je zamenjen u 70. minutu, a Đuričić je svih 90 minuta ostao na klupi za rezerve.

Lisabonski ''Orlovi'' sada imaju 49 bodova na vrhu tabele, pet više od Sportinga i sedam od Porta, koji je u nedelju iznenađujuće poražen na svom terenu od Eštorila (jedini gol dao bivši fudbaler Zvezde Evandro iz jedanaesterca).

A kako je večerašnji meč najavila Benfika na svom Tviter profilu, pogledajte OVDE.

Ne propustite