Makabi uzvratio udarac, Barsa vodi 2:0

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 22.03.2012.
23:01
Izvor: Sportske.net

Posle debakla u prvoj utakmici u AStini, košarkaši Makabija večeras napravili ''brejk'' i rezultatom 1:1 u pobedama dočekuju mečeve na svom parketu. Barelona se mučila prortiv Uniksa, na kraju ipak trijumfovala. Važna uloga Perovića.

Povezane vesti

Košarkaši Panatinaikosa nisu uspeli da ponove partiju iz prvog četvrtfinalnog meča sa Makabijem i večeras su posle produžetka poraženi na svom parketu od Makabija rezultatom 94:92.

U regularnom toku meča bilo je 83:83, a Makabi je i u regularnom toku meča bio bliži pobedi. Ipak, Panatinaikos je u poslednjoj deonici uspeo da nadoknadi zaostatak od deset poena i meč uvede u produžetak.

Bekovi Makabija večeras su bili veoma raspoloženi za igru, a odlučujuće poene u produžetku postigao je David Blu, koji je sa dve trojke u finišu prelomio ovaj meč u korist Izraelaca.

Lengord je u pobedničkoj ekipi postigao 17, Blu 16, a Ohajun i Smit po 15 poena. U ekipi Željka Obradovića, Kajmakoglu je bio najefikasniji sa 20 poena.

U drugoj večerašnjoj utakmici, Barselona nije dozvolila brejk Uniksu, ostvarivši i drugu pobedu, ovog puta rezultatom 66:63 (17:13, 16:17, 18:18, 15:15).

Kosta Perović je bio veoma važan akter Barsine pobede, jer je kod rezultata 61:61 najpre osvojio loptu, a onda pogodio dva slobodna bacanja kojima je doneo mirniju završnicu svom timu.

Za 11 minuta na parketu Perović je postigao četiri poena, uz dva skoka. Najefikasniji je bio Navaro sa 18, a Lorbek je upisao 14 poena.

Na drugoj strani, još jedan bivši centar Partizana Nejtan Džavai ponovoi je bio najbolji ekipi Uniksa. Večeras je imao dabl-dabl učinak - 21 poen, uz 10 skokova.




Ne propustite