Maljković: "Daćemo maksimum, za miran san"

Autor: Beta Beta
subota 22.06.2013.
16:00
Izvor: Beta

Uoči odlučujućeg meča za plasman u četvrtfinale EP u Francuskoj, selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković obećala je maksimalno zalaganje svojih igračica u duelu sa Češkom.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je danas da želi da njena ekipa da sve od sebe protiv sjajne ekipe Češke u poslednjem kolu Grupe "F" na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

"Nema mnogo filozofiranja, utakmica sa Češkom mora da se dobije i želimo da pobedimo kao i na svakoj drugoj. Sa mnom je prosto, želimo da damo sve od sebe pa da možemo da mirno spavamo, a koliko je dovoljno za pobedu, videćemo, Češka je sjajna ekipa", rekla je Maljkovićeva agenciji Beta.

Srpske košarkašice će sutra od 14.00 igrati protiv Češke utakmicu poslednjeg kola Grupe "F" na Evropskom prvenstvu i pobedom bi obezbedile plasman u četvrtfinale.

"Najvažnije mi je da se devojke časno bore do samog kraja i ja sam onda srećna", istakla je Marina Maljković.

Ona je kazala da su reprezentativke na utakmici protiv Hrvatske u prošlom kolu pokazale koliko vole Srbiju.

"Mislim da smo napravili ogroman uspeh za Srbiju, smatram da se na meču sa Hrvatskom konačno na pravi način videlo da devojke poštuju svoj uloženi znoj, kao i dres koji nose i da bi bilo u najmanju ruku normalno da Srbija poštuje nas", navela je Maljkovićeva.

Srbija ima skor od dve pobede i dva poraza u drugoj fazi Evropskog prvenstva, koliko ima i Češka, dok jedan trijumf manje ima Velika Britanija, koja u poslednjem kolu igra protiv Hrvatske.

"U ovakvom takmičenju nema kukanja. Ostvarili smo tri velike pobede, nad Letonijom, Belorusijom i Hrvatskom, a ipak moramo i sutra da pobedimo", rekla je Marina Maljković.

Ne propustite