Maljković: ''Zbog ovoga radim u Srbiji!''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 12.07.2012.
19:47
Izvor: Sportske.net, kss.rs

U redovima ženske košarkaške reprezentacije vladalo je oduševljenje posle velikog trijumfa nad Poljskom sinoć u Hali sportova na Novom Beogradu. Selektor Marina Maljković istakla da je sinoćnji trijumf ''odgovor svima zbog čega još uvek radi u Srbiji''.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Sinoćnji duel između Srbije i Poljske direktno je odlučivao o plasmanu na Evropsko prvenstvo. Samo pobeda je donosila reprezentativkama Srbije ostvarenje željenog cilja i na kraju su do nje i došle, posle velike borbe do samog kraja.

Plasman na EP još uvek nije i teoretski osiguran, ali obzirom da selekciju Srbije očekuje još duel sa Estonkama, koje nemaju nijednu pobedu i koju su izabranice Marine Maljković u Kragujevcu nedavno savladale sa čak 51 poenom razlike, to nikako ne bi smelo da se dovede u pitanje.

Posle meča, Marina Maljković nije krila svoje oduševljenje, ali je i pozvala svoje igračice da maksimalno ozbiljno pristupe poslednjem kvalifikacionom meču u Estoniji.

''Ovo je poseban dan za srpsku žensku košarku! Pamtićemo dugo 11. jul. Čestitam svim igračicama, a veliko hvala navijačima i svima koji su podržavali reprezentaciju.

Ova pobeda je i svojevrstan odgovor svima zašto radim u Srbiji, zašto nisam negde u inostranstvu iako govorim 5 svetskih jezika i imam francuski pasoš.

Želim da srpsku žensku košarku i sve trenere koji rade u njoj u budućnosti dovedem u prvu evropsku klasu'', poručila je Maljković.





Ne propustite