Marić preživeo atinski "pakao"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 18.05.2012.
22:51
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Finalna serija grčkog košarkaškog plej-ofa startovaće u ponedeljak nakon neuspelog pokušaja da se prvi meč odigra u četvrtak. Autobus Panatinaikosa je kamenovan a Aleksandar Marić preneo je svoje utiske nakon prolaska kroz neprijatnu situaciju.

paobc.gr
paobc.gr

Povezane vesti

Nisu igrači Panatinaikosa očekivali srdačan doček navijača Olimpijakosa prilikom dolaska na prvi meč finala plej-ofa ali incidenti koji su viđeni u četvrtak doveli su do odlaganja finalne serije zbog povreda igrača gostujuće ekipe.

Bivši košarkaš Partizana bio je među onim igračima koji su prošli bez posledica nakon kamenovanja autobusa ali dvojica njegovih saigrača nisu bili te sreće.

"Oko 500 metara od dvorane odjednom se čuo prasak. Zatim još nekoliko. Kamenice, koje su uputili takozvani navijači Olimpijakosa, su razbile prozore na autobusu. Stratos Perperoglu je dobio posekotine po licu. Stiven Smit je gore prošao, kamen ga je pogodio u glavu, a deo stakla upao mu je u oko, pa su prevezeni u bolnicu. Sreća, sad su dobro" rekao je Marić za "novosti".

Autobus Panatinaikosa ipak se domogao "Dvorane mira i prijateljstva" ali je onda usledila odluka ministra sporta da meč bude odložen.

"Bili smo spremni i da, pored svega, igramo utakmicu. Ali, taman kada smo obukli sportsku opremu, ministar sporta je odložio meč i celu seriju. Ne mogu da verujemo koliko daleko ide ljudska glupost. Godinama se nastavljaju incidenti takozvanih navijača. Šta bi sve trebalo da se desi da bi se prestalo sa neredima? Da li da neko nastrada, pa da kažemo dosta? Nadam se da će ovaj incident biti poslednji i da svi mi, klubovi i navijači, možemo da nastavimo da uživamo u košarci" zaključio je košarkaš Panatinaikosa.

Početak finalne serije odložen je za ponedeljak kada bi trebalo da budu stvoreni svi bezbednosni uslovi da se utakmica odigra bez incidenata koji bi ugrozili sigurnost igrača i istinskih navijača oba kluba.

Ne propustite