Marinović: "Krećemo u bolji ritam"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 06.05.2014.
17:16
Izvor: Sportske.net, kkradnicki.rs

Plejmejker KK Radnički iz Kragujevca Marko Marinović nada se pobedi nad Borcem iz Čačka u okviru 7. kola KSL i veruje da bi eventualni uspeh označio ulazak ekipe u bolji ritam.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Košarkaši Radničkog iz Kragujevca dočekuju Borac u okviru 7. kola Superlige a duel sa Čačanima biće poslednji u prvom delu takmičenja za tim Miroslava Nikolića.

Kragujevčani su u nedelju poraženi na gostovanju Mega Vizuri pa predstojeći duel sa Borcem vide kao priliku da se vrate u pobednički ritam uoči odlučujućih borbi za plasman u plej-of.

"Još uvek nismo savladali naše predstavnike u Jadranskoj ligi ove sezone. Nismo 'kiksnuli' još, ali mislim da smo mogli da napravimo bolji rezultat nego što je trenutni. Nadam se da utakmicom protiv Borca krećemo u bolji ritam. Ako hoćemo da budemo među tri najbolje ekipe moramo da napravimo neki brejk - tu mislim na pobedu protiv Partizana, Zvezde ili Mega Vizure" objašnjava Marinović.

Plejmejker Radničkog sa posebnim emocijama ulazi u predstojeći duel sa Borcem jer se radi o ekipi koja dolazi iz grada u kojem je rođen i čije je boje branio od 2000. do 2004. godine.

"Borac je već napravio dobar rezultat u sezoni time što su se plasirali u Superligu, uprkos promenama u ekipi. Pobedom protiv Metalca pokazali su da su ozbiljan tim, na svom terenu naročito mogu da iznenade svakoga. Sa Partizanom su igrali egal utakmicu, zbog jedne ili dve lopte su izgubili. Nas očekuje teška utakmica, nema dileme" u superlativu govori Marinović o svom bivšem klubu.

Povodom Đurđevdana, Dana grada Kragujevca i gradske slave, za sutrašnji susret Radničkog i Borca biće slobodan ulaz. Marinović, uz čestitke Kragujevčanima, upućuje poziv da se u sredu udvoje snage na parketu i tribinama - za novu pobedu.

"Pozivam Kragujevčane da nas podrže, ako žele da se Jadranska liga igra i sledeće godine ovde. Mislim da su oni to prepoznali, dolaze u pristojnom broju, normalno, moglo bi i više. Imamo standardnu posetu cele sezone i ja se u ime ekipe zahvaljujem. Samo neka nastave tako jer jedino zajedno možemo da obezbedimo ABA ligu dogodine" poručio je Marinović.

Utakmica 7. kola između Radničkog i Borca igra se u sredu 19 časova u hali "Jezero". Radnički se trenutno nalazi četvrtoj poziciji na tabeli sa skorom 3-3, dok borac zauzima sedmu poziciju sa jednom pobedom i pet poraza.

Ne propustite