Markovićevi ''projektili'' presudili Zvezdi

Autor: Darko Mitrović
utorak 17.04.2012.
19:50
Izvor: Sportske.net

Sjajni Stiven Marković ''dalekometnom paljbom'' u finišu meča doneo pobedu Radničkom u duelu sa Crvenom zvezdom u sedmom kolu Agroživ Superlige Srbije. Sve do 37. minuta gledali smo rezultatski neizvesnu utakmicu, a onda Radnički trojkama pravi seriju 12:

Povezane vesti

Košarkaši kragujevačkog Radničkog zabeležili su večeras na svom parketu petu pobedu u domaćem šampionatu. Večeras su u derbiju sedmog kola savldali Crvenu zvezdu rezultatom 80:68 (22:18, 16:20, 20:20, 22:10), najviše zahvaljujući sjajnom šutu za tri poena u poslednjoj četvrtini.

Prva četvrtina je većim delom protekla u blagoj prednosti gostiju, ali su u finišu ove deonice Kragujevčani sa linije slobodnih bacanja uspeli da naprave seriju od 6:0 i od 16:18 stignu do vođstva od 22:18, što je i rezultat posle prvih deset minuta.

Košarkaši Radničkog su vođstvo zadržali do polovine druge četvrtine, da bi zatim Zvezda preko Lešića, Cvetkovića i Nikolića uzvratila serijom 6:0 i vratila prednost na svoju stranu.

Ipak, u finišu prvog poluvremena, domaći trojkama Markovića i Sinoveca dolaze do daha, a na odmor se otišlo nerešenim rezultatom - 38:38.

Zvezda polovinom treće deonice stiče pet poena prednosti (47:52), ali Skot i Sajmon ne daju gostima da se rezultatski previše odlepe.

Potpuna neizvesnost obeležila je i ovu četvrtinu, pa je i na ulasku u poslednjih deset minuta bilo nerešeno - 58:58.

''Rezultatsku klackalicu'' gledali smo sve do 37. minuta, kada su domaći vezali čak četiri trojke za vođstvo od 76:64! Jednom je van linije 6,75 bio precizan Skot, a zatim je Stiven Marković izrešetao koš Beograđana - postigao je tri uzastopne trojke i praktično rešio pitanje pobednika.

Marković je meč završio sa 21 poenom, uz šut za tri poena 7/8. Skot je postigao poen manje, a Sajmon je dodao 13.

Na drugoj strani, Nedović najefikasniji sa 14, a Bojan Popović je postigao 13 poena.



Ne propustite