Martinez "zakuvao" pred Mojesov povratak!

Autor: Vladimir Nestorović
subota 19.04.2014.
12:25
Izvor: Sportske.net

Uoči povratka Dejvida Mojesa na 'Gudison Park', gde je proveo 11 sjajnih godina, oglasio se i sadašnji trener 'Karamela' Roberto Martinez, a evo i šta je poručio svom prethodniku...

independent.co.uk
independent.co.uk

Povezane vesti

Dejvid Mojes je preuzeo Mančester Junajted posle 'vladavine' Ser Aleksa Fergusona, najuspešnijeg menadžera 'Đavola' u istoriji, a po rezultatima ekipe ove sezone može se zaključiti da mu baš i nije 'upala kašika u med'. Uprkos tome, rukovodstvo i dalje stoji iza svog izbora, a Mojesov povratak na 'Gudison Park' sa svojim novim klubom biće prilika navijača da ponovo pozdrave svog nekadašnjeg ljubimca, po prvi put od emotivnog odlaska prethodnog maja.

Ipak, njegov naslednik Roberto Martinez smatra da problem Junajteda nisu stari i iskusni igrači.

"Tim Mančester Junajteda je znatno bolji nego što to ljudi misle. Često se priča o veteranima Junajteda. Rio Ferdinand i Rajan Gigs? Koliko su utakmica njih dvojica odigrali?"

"Čini mi se da je Čelsi ekipa koja ima više problema sa godinama igrača. Nije sve u fudbalu crno ili belo."

"Junajted je i dalje prvak, a iz tima nije otišao niko, čak su i doveli dva skupa pojačanja (Mata i Felaini)."
- objasnio je Martinez.

Sa druge strane, Mojes je objasnio njegov odlazak iz Evertona, a istakao je i da na 'Gudison' dolazi sa namerom da pobedi i odnese 'kući' tri boda.

"Imam veliko poštovanje prema Evertonu, ali je moj posao da vodim Mančester Junajted. Imam sjajan odnos sa bivšim igračima, često se čujemo."

"Everton sam napustio po isteku ugovora. U klubu sam bio 11 godina, što je zaista retko za menadžere u modernom fudbalu. Uvek sam imao odličnu komunikaciju i razumevanje sa upravom, navijačima i igračima, tako da smatram da neću imati loš doček na 'Gudisonu.'"
- objasnio je Mojes.

Utakmica između Evertona i Mančester Junajteda na programu je sutra u 17.10, a pobeda bi bila od velikog značaja za 'Karamele' u trci za četvrto mesto koje vodi u kvalfikacije za Ligu šampiona.

Ne propustite