Maska ili uzrok?

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 05.11.2012.
10:24
Izvor: Sportske.net

Sudija Dimitrijević prokažen nakon greške u duelu Zvezde i Jagodine. I dok crveno - beli na njega svaljuju krivicu za poraz, postoji i drugo mišljenje, da samo prikrivaju svoje slabosti. Ko je u pravu? U Srbiji ništa nije odmereno, sudije se ili koriste k

alo.rs
alo.rs

Povezane vesti

Nikakve sumnje nema da je sudija Dimitrijević oštetio Zvezdu i prevideo činjenicu da je prekršaj Maksimovića bio izvan kaznenog prostora.

Ali, može li Zvezda da tvrdi da bi pobedila da toga nije bilo. Pre svega, Maksimović je trebalo da dobije crveni karton, ako je prekršaj postojao, pa sigurno da sa 10 fudbalera ne bi bilo jednostavno osvojiti bodove.

Naime, Zvezda je igrala slabo. U prvom poluvremenu na momente su bili negledljivi, u nastavku bolji, ali daleko je to od nivoa koji zahteva crveno - beli dres.

Aleksandar Janković je natuknuo da je Zvezda nespremna, što baš i nije ohrabrujuća vest pred velike ispite do kraja jeseni.

U klubu ne pričaju o igri, suđenje je tema broj 1. Danas će se sastati Upravni odbor koji će zatražiti da Dimitrijević bude doživotno udaljen iz fudbala.

"Nismo imali sreće, igrali smo bolje u nastavku, ali nema razloga da nas sudije kradu. Sudija je to odradio smišljeno i tendenciozno, a saradnici nisu imali hrabrosti da mu kažu da je pogrešio", ocena je sa "Marakane".

V.d. gensek Pantović smatra da Zvezda treba da razmotri zbog čega arbitri imaju takav odnos i najavljuje radikalne mere.

"Mora se stati na put samovollji pojedinaca. Želimo da se istraga sprovede do kraja, godinama se ponavljaju neke stvari, ako budmeo ignorisani povući ćemo svoje predstavnike iz FSS", rekao je "Sportu" Pantović.

Priča se da će crveno - beli tražiti da se Dimitrijević doživotno udalji iz fudbala što bi bio presedan u fudbalskoj istoriji. Sudijska organizacija mora da reaguje, ispita slučaj i da se ne zaklanja iza stava "imamo najbolje sudije na Balkanu, pogledajte Mažića".

To zabijanje glave u pesak i ćutanje nas je dovelo do ovoga da niko ne priča o igri već samo o sudijama.

Naš stav je da su srpske sudije kao i srpski fudbal, ni bolje, ni gore. Služe kao kišobran, ali su i same doprinele da bude tako. Naravno nisu svi isti, kao i u svemu drugom ima boljih i lošijih, ali kao što nije put samo kritikovati arbitre, sigurno nije ni način lepo govoriti o sebi i ići kroz život širom zatvorenih očiju.


Ne propustite