Matić: "Da nastavimo ovo što su devojke započele!"

Autor: Beta Beta
petak 03.01.2014.
14:10
Izvor: Beta

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Vladan Matić rekao je danas da srebrna medalja sa Evropskog prvenstva pre dve godine obavezuje njegovu ekipu pred predstojeći šampionat u Danskoj.

rss.org.rs
rss.org.rs

Povezane vesti

Srbija će od 12. do 26. januara igrati na Evropskom prvenstvu u Danskoj u Grupi C u Arhusu sa selekcijama Francuske, Poljske i Rusije.

"Ono prvo što nas obavezuje je srebro koje smo osvojili na našem terenu 2012. godine. Lestvica je postavljena veoma visoko i ne treba je obarati već želimo da je držimo veoma visoko", rekao je Matić novinarima u Kovilovu.

Matić je kazao da će njegova ekipa pokušati da nastavi put ženske reprezentacije Srbije, koja je u decembru osvojila srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Srbiji.

"Pokušaćemo da nastavimo ono što su devojke započele i predstavimo zemlju u pravom svetlu. Oduševljen sam ovim momcima, njihovim pristupom, ponašanjem i svi ćemo dati maksimum da bude dobro u Danskoj. Nemamo mnogo vremena, ali se nećemo vaditi na to. Ne bi trebalo da 'letimo' kada pobedjujemo, kao ni da očajavamo zbog poraza", rekao je on.

Srbija će 4. i 5. januara u Skoplju odigrati jedine dve pripremne utakmice, a protivnici će joj biti Crna Gora i Makedonija.

"Cilj nam je da na pripremnim utakmicama odigramo što bolje, kao i da sagledamo šta je dobro, a šta ne, i dobro i loše da poboljšamo"
, naveo je selektor Srbije.

Srbija će prvu utakmicu na turniru, 13. januara, igrati protiv Poljske, dva dana kasnje protiv Rusije, a 17. januara protiv Francuske.

Ne propustite