Matić kao da nije ni odlazio: "Pričao sam sa Banetom, znam sve o klubu!"

Autor: Miloš Marković
četvrtak 16.01.2014.
10:43
Izvor: Sportske.net

Veliku pažnju je u Engleskoj izazvao povratnik u redove Čelsija, Nemanja Matić, koji je u intervjuu za klupsku televiziju otkrio i svoje prve impresije.

chelseafc.com
chelseafc.com

Povezane vesti

Nemanja Matić je najveća zvezda zimskog prelaznog roka u Engleskoj.

Nije oklevao kada mu se ukazala prilika da se vrati u London, lično je insistirao da ga čelnici Benfike puste i pruže mu priliku da uspostavi saradnju sa Murinjom, koji je i insistirao na njegovom povratku.

„Izuzetno sam srećan zbog toga što sam dobio priliku da se vratim u Čelsi. Osećam se jako dobro, mogu da kažem da ću dati sve od sebe da pomognem ekipi i usrećim navijače.“, rekao je Matić na početku razgovora.

U klub se vratio nakon dve godine, ističe da je to drugi tim sada.

„Naravno da nije isto. Ekipa je mlađa sada. Prvi put kada sam bio ovde, većina igrača je bila jako iskusna, starija od 30 godina. Ovo je sada tim za budućnost, veliku budućnost.“, ističe srpski fudbaler.

Ipak, iako se dosta stvari promenilo, Matić kao da nije ni odlazio.

„Dobro poznajem klub. Gledao sam utakmice kad god sam imao vremena. Vidi se da klub ide korak po korak, da raste. Razgovarao sam sa Banetom Ivanovićem, mojim prijateljem i saigračem iz reprezentacije, pričali bismo svakog meseca po nekoliko puta, tako da znam sve o klubu!“, jasan je Matić.

Srpski fudbaler ističe da je razgovarao i sa samim Murinjom.

„Veoma sam uzbuđen što ću da sarađujem sa njim. On je najbolji trener na svetu i zaista želim da radim sa njim dugo. Razgovarali smo, rekao mi je da budem profesionalac, da pružim svoj maksimum za tim. Spreman sam!“, uverava fudbaler Čelsija.

Dojučerašnja zvezda Benfike potpisala je ugovor na pet i po godina, obavezao se Čelsiju na dugogodišnju vernost.

Koji su Matićevi ciljevi?

„Kao prvo, želim da igram i pomognem ekipi da osvoji Premijer Ligu. Ubuduće, voleo bih da igram i u Ligi šampiona i osvojim i to takmičenje. Došao sam da osvajam titule.“, rekao je Matić, koga očekuje velika konkurencija u ekipi.

„Da. U ekipi Benfike sam igrao redovno, a i u tom klubu je konkurencija jako velika, baš kao i pritisak. Naučio sam tokom godina da se izborim sa pritiskom. U Portugalu sam dosta toga naučio sa taktičke strane, trenirao sam vredno i, verujte mi, sada sam i fizički i psihički bolji igrač.“, ističe on.

Engleske kolege su primetile da Matić deluje još tiše i skromnije od Baneta Ivanovića.

„Pa ne znam. Ja sam porodični čovek, baš kao i Bane. Možda je on malo luđi od mene. Ja sam jednostavan, volim da provodim vreme sa svojom porodicom, ženom i sinom. Volim da sam sa njima i oni me čine srećnim. Moja supruga je peti mesec trudnoće, uskoro ćemo dobiti i ćerkicu.“, priča Matić.

Na kraju, engleske kolege su Matića upitali i za iskustvo igranja protiv Čelsija, u finalu Lige Evrope.

„Bila je to dobra utakmica.“


„Bane je dao gol u poslednjem minutu, tako da nisam baš bio srećannakon meča, ali ako je već neko morao da nas pobedi, onda mi jedrago što je to bio on. Nismo imali sreće, ali neko je morao daosvoji trofej.“

„Bilo je sjajno igrati u finalu. Čestitao sam tada Čelsiju i poželeo im sve najbolje. Ljudi su mi rekli da sam odigrao dobro, ali ja nisam gledao snimak tog meča. Nisam mogao jer smo izgubili. U svakom slučaju, dao sam sve od sebe. Kao i uvek.“, zaključio je Nemanja Matić.


Ne propustite