Mažić je prevideo samo jedno - Penal za Partizan!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 29.04.2014.
11:41
Izvor: Sportske.net

Komisija za analizu suđenja tek treba da se izjasni o kvalitetu arbitraže Milorada Mažića na 146. "večitom" derbiju ali je zaključak nezavisnog sudijskog revizora Fudbalskog saveza Srbije takav da postoji samo jedan previd koji će Mažiću ići na dušu - ned

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Na Topčiderskom brdu i dalje traje polemika oko toga ko je bio oštećena strana na 146. "večitom" derbiju i kojem je klubu Milorad Mažić "bio naklonjen".

Iz Humske se žale na dosuđene jedanaesterce i navodni ofsajd koji je prethodio prvom dosuđenom kaznenom udarcu, dok iz Ljutice Bogdana najviše zameraju to što Mažić nije dosudio prekršaj koji je prethodio drugom pogotku Partizana.

Nezavisni sudijski "revizor" Fudbalskog saveza Srbije, Milan Karadžić, konstatovao je da "večiti" nemaju previše razloga da se žale i da je Mažić valjano obavio posao. Kao jedinu grešku koja Mažiću ide na dušu Karadžić je naveo nedosuđen jedanaesterac za Partizan.

"Jedini previd Milorada Mažića u 146. 'večitom' derbiju odnosi se na prekršaj koji se dogodio na liniji šesnaesterca Crvene zvezde, kada je igrač gostujućeg tima Savo Pavićević laktom udario u predelu vrata domaćeg igrača Nikolu Ninkovića" rekao je Karadžić.

Karadžić je obrazložio svoju tvrdnju činjenicom da je u prvom trenutku Pavićević zaista samo gradio loptu ali je potom usledio udarac laktom koji je morao biti sankcionisan kaznenim udarcem za Partizan jer se prekršaj desio na liniji šesnaesterca koja je sastavni deo kaznenog prostora.

"U prvom trenutku Pavićević se samo gradio i ništa nije bilo sporno, ali onda je usledio udarac laktom i očigledan prekršaj koji je morao da se sankcioniše najstrožom kaznom" zaključio je Karadžić.

Žalbe Partizana na dosuđene jedanaesterce u korist Crvene zvezde Karadžić ocenjuje kao neosnovane jer su prekršaji nad Mrđom postojali a prvom kaznenom udarcu jeste prethodila ofsajd pozicija fudbalera gostujućeg tima ali je u pitanju bio pasivan ofsajd.

Ni Zvezdini povici na nedosuđen prekršaj koji je prethodio drugom golu Partizana nisu osnovani. Milan Karadžić objasnio je da je Dragan Mrđa prvi povlačio za dres Nikolu Drinčića a da je tek onda i fudbaler Partizana uzvratio na isti način a Milorad Mažić nije okarakterisao ta dva kontakta kao prekršaje.

Konačnu odluku i ocenu Mažićevog suđenja na 146. "večitom" derbiju daće Komisija za analizu suđenja kojom rukovodi Zdravko Jokić.

Ne propustite