Medalja na vidiku!

Autor: Darko Mitrović
sreda 25.09.2013.
22:05
Izvor: Sportske.net

Reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva u Danskoj i Poljskoj, pošto je u četvrtfinalu u četiri seta bila bolja od selekcije Belgije.

ossrb.org
ossrb.org

Povezane vesti

Posle velike borbe u četvrtfinalu Evropskog prvenstva protiv Belgije, Kolakovićevi ''Orlovi'' su u Arhusu slavili rezultatom 3:1, po setovima 25:22, 22:25, 30:28, 25:18.

Podsetimo, Belgija se posle prve faze takmičenja direktno plasirala u četvrtfinale, pošto je zauzela prvo mesto u svojoj grupi, dok je reprezentacija Srbije preko Danske u osmini finala stigla među osam najboljih.

Počelo je kako smo priželjkivali, naš tim je odlično ušao u meč, kontrolisao rezultat tokom prvog seta i dobio ga sa 25-22.

Problemi počinju u drugom setu, kada Belgijanci dolaze do svoje igre, uspevaju da izjednače, a onda u trećem setu nastave u istom stilu.

Bila je Belgija na pragu vođstva u setovima, tri meč lopte nisu iskoristili u dramatičnoj završnici trećeg seta, posle čega naš tim koristi svoju priliku i dobija ovaj set sa 30:28.

Posle ovakvog epiloga u trećem setu, do kraja je sve bilo mnogo lakše. Srbija je odlično odigrala četvrti set, brzo stekla ubedljivu prednost i nije je ispuštala do kraja meča.

Sada sledi borba za medalje, a u polufinalu će rival ''Orlovima'' biti reprezentacija Rusije, koja je takođe sa 3-1 savladala Francusku u četvrtfinalu.







Ne propustite