Mega uz oscilacije do polufinala

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 07.02.2013.
20:21
Izvor: Sportske.net

Finalni turnir Kupa Radivoja Koraća u Kragujevcu počeo je pobedom Mega Vizure nad ekipom Vršca. Beograđani, za koje je debitovao Novica Veličković slavila je na kraju sa 82:79, iako su tokom meča imali i ubedljivu prednost. Vrščanima nije pomogla ni sjajn

sportske.net
sportske.net

Povezane vesti

Prvu četvrtinu večerašnjeg četvrtfinalnog meča između Mega Vizure i Vršca obeležio je Radović koji je sa osam poena vratio svoju ekipu u meč kada je Mega polako pravila razliku.

Već na početku druge četvrtine Mega je krenula agresivnije i nastavila da povećava prednost koja je sredinom ovog perioda igre otišla na više od deset poena razlike.

Usledila je nešto bolja igra Vrščana od tog trenutka pa je prednost Mege smanjena nakon dve trojke Đorđa Miloševića koji je jedini u prvom poluvremenu pratio raspoložene Radovića i Vuksanovića.

Veličković je u drugoj četvrtini upisao i svoje prve poene u dresu Mege ubacivši jednu trojku.

Do kraja prvog dela meča Mega je uspela da održi prednost veću od deset poena pa se na odmor otišlo sa rezultatom 41:28.

Treća četvrtina donosi neočekivan obrt pošto su košarkaši Vršca krenuli odlučnije a Mega je nizala greške u napadu.

U prilog tome govori podatak da je za pet minuta igre ekipa Dejana Milojevića ubacila svega tri poena dok su Vrščani postigli trinaest poena i došli na samo dva poena zaostatka.

Dva minuta kasnije ekipa Vršca uspela je da preuzme prednost i povede sa 45:43 a do kraja četvrtine Vrščani su je zadržali i ostišli u poslednju deoonicui sa prednošću od tri poena.

Početkom poslednje deonice Mega je za samo dva minuta ponovo preuzela prednost i povela sa 55:50 pre svega zbog sjajne odbrane a potom i realizacije u kontri.

Na polovini četvrte četvrtine Mega uspeva da ode na deset poena prednost i tada je delovalo da Vrščani neće uspeti da naprave iznenađenje već na startu završnog turnira Kupa Radivoja Koraća.

Do kraja su Beograđani uspešno priveli posao kraju, iako je ekipa Vršca uspela meč da uvede u penal-završnicu.  Na kraju, 82:79 za Beograđane, koji sada čekaju protivnika u polufinalu, a on će se znati posle duela Partizana i Slobode od 21 čas.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Micić sa 16 poena, a Krstić je postigao 13. Novica Veličković je na debiju upisao pet poena za 19 minuta na parketu.

Vrščane je predvodio odlični Radović sa 29 poena, a Vuksanović je upisao 17.

Ne propustite