Mesi: "Još uvek ne zaslužujem poređenje sa Maradonom!"

Autor: Janko Glavonjić
sreda 14.05.2014.
17:57
Izvor: Sportske.net

Jedan od najboljih fudbalera današnjice, Argentinac Lionel Mesi, smatra da još uvek nije zaslužio da ga porede sa Dijegom Armandom Maradonom, zbog toga što se njihov doprinos reprezentaciji znatno razlikuje. Ipak, Mesi se nada da bi na ovom Svetskom prven

Beta/AP Photo/Alberto Saiz
Beta/AP Photo/Alberto Saiz

Povezane vesti

Argentina je jedan od favorita na Svetskom prvenstvu u Brazilu. Ipak, u 21. veku, "Gaučosi" su imali puno jakih timova na papiru, gotovo svaki put ubrajani su u krug najužih favorita, pa nisu uspevali da se nađu čak ni u polufinalu.

Zapravo, od poraza od Zapadne Nemačke u rimskom finalu 1990. godine, Argentinci su 1994. ispali od Rumuna u osmini finala, 1998. od Holanđana u četvrtfinalu, 2002. su doživeli pravi debakl i u grupi sa Engleskom, Nigerijom i Švedskom završili samo ispred afričke reprezentacije i ostali bez nokaut faze, a na poslednja dva šampionata u četvrtfinalu su ih zaustavljali Nemci, koji su im kroz istoriju protivnik koji im je bio koban najviše puta.

Gaučosi smatraju da je previše vremena prošlo, i da Argentina ove godine u Brazilu mora da zasija, a slično razmišlja i Lionel Mesi.

"Uradiću sve da zajedno sa timom donesem radost Argentini ove godine. Bilo bi lepo da postignemo veliki rezultat na našem kontinentu, u zemlji velikih rivala.

Odavno se SP nije igralo u Južnoj Americi, a uvek kada je to bio slučaj, osvajala je reprezentacija sa našeg kontinenta. Nadam se da će tako biti i ovaj put
", rekao je Mesi.

Fudbaler Barselone potom se osvrnuo na poređenja sa Maradonom, koje se čuju praktično od kako je i zaigrao u prvom timu Barselone.

"Naravno da to godi. Maradona je bio jedan od najvećih koji je ikada igrao ovu igru, među Argentincima sigurno najveći. Ipak, kada me porede sa njim, ja kažem da to ne zaslužujem.

Maradona je uradio toliko mnogo za našu reprezentaciju, kao kapiten nas vodio do titule svetskog prvaka.

Nadam se da ću uspeti da ponovim njegov uspeh, pa me onda možete upoređivati sa njim
", rekao je Mesi.

Ne propustite