MI - Rukometašice slavile na startu

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 22.06.2013.
15:17
Izvor: Sportske.net

Ženska rukometna reprezentacija Srbije pobedom je počela učešće na 17. Mediteranskim igrama u Mersinu. Izabranice Saše Boškovića u prvom meču su savladale reprezentaciju Italije.

rss.org.rs
rss.org.rs

Povezane vesti

Nakon košarkaša i vaterpolista i ženska rukometna reprezentacija Srbije počela je sa takmičenjem na Mediteranskim igrama u Mersinu.

Izabranice Saše Boškovića su u prvom kolu grupne faze takmičenja bile bolje od selekcije Italije i slavile ubedljivim rezultatom 38:27 (21:10).

Najefikasnija u reprezentaciji Srbije bila je Jelena Trifunović sa 12 golova dok je u poraženoj ekipi Kristina George imala 9 pogodaka.

Nakon meča selektor je pohvalio svoje igračice i poručio da će mnogo važniji duel biti onaj protiv Crne Gore koji je na programu u drugom kolu.

"Prva utakmica je uvek najteža. Iako Italija nije toliko kvalitetan protivnik, jako sam zadovoljan kako su devojke odigrale. Svima sam pružio priliku da igraju. Najvažnija nam je utakmica u ponedeljak protiv Crne Gore. Došli smo ovde da osvojimo medalju, prvi stepenik smo prošli ali ima još dosta da se igra" poručio je Bošković.

Ne propustite